Informaţii generale

"Tara Dornelor", ţinut mirific înconjurat de Munţii Călimani, masivul Rarău-Giumalău, Pietrosul Bistriţei, masivul Suhard şi Ouşoru, are o carte de vizită impresionantă. Situată în inima Bucovinei, diversitatea de valori istorice culturale, tradiţionale şi în special naturale este greu de descris în cuvinte.

Ţara Dornelor este un ţinut mirific înconjurat de Munţii Călimani, masivul Rarău-Giumalău, Pietrosul Bistriţei, masivul Suhard şi Ouşoru, ce are o carte de vizită impresionantă. Situată în inima Bucovinei, diversitatea de valori istorice culturale, tradiţionale şi în special naturale este greu de descris în cuvinte.

Pădurile de molid în care cerbii, urșii, lupii, râşii, cocoşii de munte sunt la ei acasă, fâneţele ”înflorate”, pajiștile alpine ”gătite” cu jneapăn și bujor de munte, satele pitoreşti cu oameni gospodari, fac călătorul să tresară cu admirație, la orice pas. În Ţara Dornelor şi Natura are poveşti vechi de sute de ani, scrise pe formațiuni de lavă din vulcani antici: 12 Apostoli sau Pietrele Roșii. Vf. Pietrosu, Lacul Iezerul Călimanului, Tinovul Poiana Stampei, Vf. Oușorul sunt doar câteva dintre peisajele montane rar întâlnite în ţara noastră.

Satele dornene, risipite printre fâneţe, inspiră un echilibru al oamenilor ce respectă rânduiala locului şi a vremii. Mereu cu o vorbă bună, gazdele îţi vor pune pe masă mâncăruri delicioase gătite din produse locale: păstrăv afumat la cobză, tochitură bucovineană, sărmăluțe în urdă sau tocinei cu smântână, dulceţurile de afine şi fragi, mâncărica de hribi şi gălbioiri, renumita afinată şi zmeurată.

https://www.taradornelor.ro/

Vezi detalii

Harta

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.
Cumpără harta


Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe eco-romania.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.