Colinele Transilvaniei

01

Intră pe porțile bisericilor fortificate spre tainele istoriei Transilvaniei.

02

Savurează bucate alese și cultură locală la vestitele brunch-uri.

03

Pedalează prin unul din ultimele peisaje medievale din Europa.

DESCRIERE

Colinele Transilvaniei te cheamă să descoperi coline verzi, cu mozaicuri de culturi agricole, pajişti, păduri, sate săsești și biserici fortificate la fiecare pas. Toate la un loc fac parte din decorul unei veritabile cărți de povești. Ia aminte, la pas lejer, să asculți sufletul locului și să inspiri parfumurile naturii: ești înconjurat de minuni.

Pajiştile, ca niște cascade de flori (plante aromatice și de leac) și fluturi, sunt printre puținele de acest fel din Europa. Din păduri răcoroase, lasă-te ademenit de pârâiaşe limpezi, vezi urme proaspete de cerb sau urs și desfată-ți auzul: sute de păsări cântătoare te înconjoară la orice pas. Satele, protejate de biserici fortificate, încărcate de istorie, păstrează farmecul de odinioară, trei dintre acestea fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Colinele Transilvaniei reprezintă „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa” (Dr. Andrew Jones). Biodiversitatea şi stilul de viață tradițional sunt rezultatul a secole de dezvoltare în deplină armonie cu natura, creând un sentiment unic al acestui loc, de echilibru și liniște.

Aici și bucatele se degustă mai domol: Slow Food Târnava Mare pregătește regulat mese întinse, unde te așteaptă exclusiv produse autohtone: gemuri de fructe de pădure, produse din plante și o excepțională pâine făcută la cuptor, după o metodă tradițională. Și, pentru că sigur îți vei lăsă o parte din inimă aici, Ia cu tine la schimb o mică parte din aceste locuri: suveniruri lucrate de mână, cu drag, din materiale locale și naturale.

GALERIE FOTO

HARTA

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu