Turul celor mai frumoase sate din Transilvania

DESCRIERE

Turul celor mai frumoase sate din Romania se întinde pe 7 zile, începând din Brașov, trecând prin Sibiu și terminând în Cluj-Napoca, dar în funcție de programul oaspeților noștri, putem ajusta itinerariul pentru a începe sau a termina călătoria oriunde în România. Este compus din drumeții de nivel mediu-ușor ce presupun trasee de aproximativ 10 kilometri pe zi, cu o diferență de altitudine de până în 300 de metri.

Mai mult decât o excursie activă, programul nostru de drumeții își propune să dezvăluie adevăratul spirit al Transilvaniei rurale, să faciliteze interacțiunea cu localnicii și să evidențieze gastronomia rurală autentică. Satele vizitate sunt emblematice pentru caracterul multicultural al Transilvaniei. Vom explora la pas satele românești din culoarul Rucăr-Bran (Peștera și Măgura), apoi ne vom muta în Colinele Transilvaniei pentru a descoperi satele săsești (Viscri și Biertan). Programul continuă cu satele românești din Mărginime (Râu Sadului, Rășinari), urmând ca apoi să descoperim lumea cătunelor ascunse din Munții Apuseni. Nu putea să lipsească din programul nostru Rimetea, pitorescul sat din Trascău, locuit de o populație majoritar maghiară. Astfel, turistul are ocazia să cunoască satele întemeiate de cele trei mari populații conlocuitoare din Transilvania: românii, sașii și maghiarii și să înțeleagă asemănările, deosebirile și influențele culturale ale fiecărei zone etnografice.

ALTE TURURI OFERITE DE OAK TREE TRAVEL

DETALII

Website: www.romania-tours.travel
Activitate organizată de: Oak Tree Travel
Despre organizator: Suntem o agenție tour-operatoare înființată în 2019 și organizăm excursii și circuite culturale și outdoor pentru grupuri mici de turiști. Pachetele turistice pe care le promovăm includ pe lângă componența culturală și drumeții prin munții și satele României. Ne propunem să dezvăluim atât turiștilor români, dar și celor străini satul românesc în tihnă, la pas, fără grabă. Drumețiile noastre au un grad de dificultate ușor spre mediu, pentru că ne dorim să ne bucurăm de experiența în natură și nu avem scopul declarat de a atinge un vârf.
Data: tot timpul anului

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN COLINELE TRANSILVANIEI