Călare în Transilvania – Villa Abbatis Riding Tour

DESCRIERE

Călare în Transilvania – Villa Abbatis Riding Tour – un pachet de șase tururi călare care pleacă din Apoș, județul Sibiu, și au ca destinație sate tradiționale săsești din destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

Fiecare traseu are 15-20 km și durează aproximativ nouă ore: cinci-șase ore călare și o pauză de trei ore pentru prânz și o experiență culturală (vizite la biserici fortificate sau degustări de produse locale). Toate tururile includ masa de prânz.

Fiecare tur are specificul său:

  1. Drumul Vinului înseamnă o zi călare până la Richiș, unde vizităm biserica fortificată. Ghid este Herr Schass, care știe toate legendele călugărilor cistercieni și ale bisericii lor.
  2. Ziua Legendelor ne duce prin păduri seculare către Biertan, sit UNESCO ce găzduiește cea mai importantă biserică fortificată din țară: fostul episcopat săsesc. Luăm prânzul printre armuri de cavaleri, vizităm biserica și ne întoarcem în Apoș.
  3. Ziua Săsească este un drum călare prin văi largi către Stejeriș, unde trăiește o comunitate de sași ce încă păstrează cu sfințenie tradițiile. Urcăm în turnul slăninilor, gustăm slănină, ceapă, pâine de casă și pălincă, iar domnul Misch ne povestește de ce sașii își țineau slănina în turn.
  4. Drumul Regal ne duce la Mălâncrav, unde și prințul Charles vine des. Luăm masa într-o gospodărie săsească, ne bucurăm de specialitățile casei: plăcintă cu prune și sirop de coacăze și vizităm conacul Apafi.
  5. Turul Hârtibaciului parcurge două sate, se intersectează cu linia mocăniței și se oprește la Alțâna. Mâncăm la Șura lui Ștef, vizităm Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului și ne întoarcem la trap în Apoș.
  6. Drumul Verde. Străbatem pășuni, urcăm coline și ajungem la Copșa Mare, sit UNESCO. După prânz ne întâlnim cu preotul, vestit apicultor și pictor de icoane. Gustăm produsele lui și revenim la Apoș, pentru un foc de tabără, un bun prilej pentru depănat amintiri și făcut planuri pentru vacanța viitoare.

DETALII

Adresa: Str. Principală nr. 27, sat Apoș, comuna Bârghiș, 557036, județ Sibiu
Telefon: +40 735 334 500
Email: villaabbatis@yahoo.com
Website: www.villaabbatis.com/ro
Activitate organizată de: Villa Abbatis

Despre organizator: Villa Abbatis este un centru de echitație situat în Apoș, județul Sibiu, un vechi sat săsesc din inima Transilvaniei, într-o zonă cu biserici fortificate și păduri seculare. Oferim experiențe culturale călare, în sate din Colinele Transilvaniei, cu posibilități de servire a mesei și de cazare. Veniți cu noi pentru un galop în câmp deschis, degustări de produse locale, vizite la țiglăria tradițională și la cărbunari. Călare puteți observa stilul de viață în sate în care timpul a stat pe loc.
Data: 01 ianuarie – 31 decembrie

LOCALIZARE

ALTE TURURI OFERITE DE VILLA ABBATIS

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN COLINELE TRANSILVANIEI