Despre AER

Asociația de Ecoturism din România (AER) este un parteneriat pentru conservarea naturii și turism în România între asociații de turism, organizații neguvernamentale de dezvoltare locală și conservarea naturii, pensiuni și agenții de turism. Conceptul inovator promovat de AER are scopul de a reuni sectorul public și pe cel privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului durabil.

Membri

AER are 88 de membri din toată țara, majoritatea fiind reprezentată de mici afaceri în turism precum agenții de turism specializate pe programe în natură și cultura rurală sau pensiuni turistice. O altă parte a membrilor este reprezentată de organizații de conservare a naturii și dezvoltare durabilă, iar un procent mai mic este reprezentat de persoane fizice ce vor să sprijine activitatea asociației și, prin prisma profesiei lor, sunt interesați de dezvoltarea ecoturismului în România.

Alătură-te

AER este o organizație deschisă și suntem întotdeauna bucuroși de noi membri care vor să contribuie la efortul de dezvoltare a ecoturismului în România. Cei care vor să devină membri trebuie să îndeplinească două tipuri de condiții. Pe de o parte să nu intre în conflict flagrant cu principiile de ecoturism, iar asta presupune să nu promoveze activități motorizate off-road sau cu bărci cu motor de mare putere, precum și vânătoarea. Pe de altă parte dorim ca mai întâi să-i cunoaștem pe cei care vor să ni se alăture, astfel că fiecare cerere de adeziune trebuie să fie însoțită de două recomandări din partea a doi membri existenți.

Consultanță în turism durabil

Cu o experiență de mai bine de 20 de ani, Asociația de Ecoturism din România oferă și servicii de consultanță în domeniile specifice ecoturismului și turismului durabil. Specialiștii din cadrul echipei AER pot realiza abordări multidisciplinare acoperind subiecte diverse precum turismul durabil și ecoturismul, interpretarea patrimoniului natural și cultural, design, fotografie, arhitectură și design interior, conservarea naturii și comunicare.

AER are relații de colaborare cu specialiști internaționali în turism și domenii conexe acestuia din Austria, Germania, Elveția și Franța. Aceștia pot fi implicați în serviciile de consultanță pentru o infuzie de cunoștințe și de bune practici din țările respective.

De asemenea, AER este conectată atât la mediul universitar prin colaborări cu profesori din țară și străinătate, cât și la mediul privat prin prisma membrilor AER, mici companii care sunt prezente pe piața Europei de Vest de mai bine de 10 ani.

Interpretarea patrimoniului

Acest domeniu rămâne relativ necunoscut în România, însă este deosebit de important atunci când vorbim de calitatea experienței oferite vizitatorilor. Fie că vorbim de materiale tipărite de orice natură sau de tehnica unui ghid, toate țin de interpretare. Practic acest domeniu se referă la modul în care este prelucrată și transmisă informația despre natura și cultura locului vizitat, astfel încât ea să fie ușor accesibilă, să stârnească interesul și să îi provoace la cunoaștere pe cei cărora te adresezi. AER are o bogată experiență în realizarea de poteci tematice, centre de vizitare și cursuri de specializare pentru activități bazate pe natură pentru ghizi.

Asociația de Ecoturism din România

Asociația de Ecoturism din România (AER) reunește într-o manieră inovatoare sectorul public și cel privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii și turism între asociații turistice și alte organizații neguvernamentale din domeniile dezvoltării durabile și a conservării naturii și furnizori de servicii turistice.