Săptămâna Haferland

DESCRIERE

Festivalul „Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă, cât și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

Festivalul este unul itinerant prin localitățile componente ale Ținutului Ovăzului (Haferland), cunoscut astfel deoarece în trecut localnicii obișnuiau să cultive preponderent ovăzul din cauza climatului mai aspru. Vei găsi aici case solide, ce arată ca niște cetăți în miniatură, cu camere austere, dar în care mobila din lemn masiv, pictată manual cu motive tradiționale și în culori vesele, stă la loc de cinste. Călătoria ta în ținutul sașilor nu poate să nu includă și celebrele biserici fortificate, în care te poți reculege sau te poți bucura de concerte de orgă.

În cadrul evenimentului puteți participa la diverse expoziții, proiecții de filme, brunch-uri tradiționale și ateliere meșteșugărești. Nu vor lipsi dansurile și cântecele tradiționale, dar și concertele în aer liber.

Foto Credit: © Călin Stan

DETALII

Website: www.haferland.ro
Organizator: Fundația Michael Schmidt
Data: 23-27 iulie
Tip Eveniment: Eveniment cultural

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

EVENIMENTE SIMILARE