Rețeaua de trasee de drumeție și bicicletă din Colinele Transilvaniei

DESCRIERE

Rețeaua de trasee din Colinele Transilvaniei s-a extins rapid în ultimii ani, astfel încât în prezent ea însumează peste 500 km de trasee marcate pentru bicicletă și drumeție. Ele fac legătura între 50 de sate săsești, unele dintre ele cu biserici monumente UNESCO, și urmează vechi drumuri medievale, drumuri județene, forestiere, agricole și poteci.

Orice sat din destinația Colinele Transilvanei poate reprezenta un punct de pornire pentru a descoperi zona, fie că vorbim de Viscri, Saschiz, Copșa Mare, Biertan sau de mai puțin cunoscutele Ațel, Valea Viilor, Cobor și multe altele.

Cu toate că este o zonă colinară, traseele din destinație pot fi în unele cazuri destul de solicitante, unele dintre ele fiind comparabile cu traseele montane de cicloturism. Există și variante mai ușoare, potrivite pentru familii cu copii sau pentru cei mai puțin antrenați.

ECHIPAMENT RECOMANDAT: cască, vestă reflectorizantă, mini trusă de scule, sursă de hidratare semnificativă (mai ales în zilele călduroase), cameră de rezervă pentru bicicletă.

DETALII

Website: www.colinele-transilvaniei.ro
Organizator: Asociația Mioritics
Lungime: 500+ km
Dificultate: toate nivelurile
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

TRASEE SIMILARE