Traseu Giumalău

DESCRIERE

Ruta traseului Giumalău: Vatra Dornei – Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului – Rusca (Pârâul Rusca) – Cabana Giumalău – Cabana Gigi Ursu (bandă galbenă – bandă roşie – bandă albastră) – Poiana Obcinii – Pârâul Chilia – Vatra Dornei

De pe varianta ocolitoare a orașului dinspre Suceava spre Piatra Neamț se intră pe drumul pietruit ce duce la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, situată pe malul stâng al Bistriței. După mănăstire drumul continuă lin spre satul Rusca. Odată ajunși în Rusca, faceți stânga în dreptul podului betonat care traversează Bistrița spre șoseaua națională. Practic, intrați pe un drum în urcare care însoțește Pârâul Rusca. De aici nu trebuie decât să urmați marcajul turistic triunghi roșu, care vă va scoate, după o urcare susținută, la Cabana Giumalău.

Atenție, pe ultima porțiune de aproximativ 500 de metri va trebui să împingeți bicicleta (segment de push bike). De la cabană veți urma drumul de pământ care traversează golul montan. Drumul se suprapune peste marcajul turistic bandă galbenă, până în Poiana Ciungilor unde se întâlnește cu traseul marcat cu bandă roșie. Urmați acest traseu, apoi, după un parcurs lung prin pădure, marcajul bandă albastră (intersecție la stânga), care se suprapune parțial și peste cruce roșie, până la Cabana Gigi Ursu.

De la intrarea în pădure, din cauza lucrărilor de exploatare forestieră, drumul este avariat pe mai multe porțiuni, în unele cazuri fiind nevoie să vă dați jos de pe bicicletă. De la Cabana Gigi Ursu, drumul este în mare parte în coborâre iar starea suprafeței drumului este bună. La prima intersecție aveți două opțiuni: fie țineți marcajul cruce roșie, care coboară mai abrupt printre pășuni și fânețe, fie urmați drumul din stânga, care coboară mai lin spre Vatra Dornei, pe valea pârâului Chilia, până în oraș.

DETALII

Lungime: 36.8 km
Dificultate: Dificil
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE