Traseu Pârâul Buciniș

DESCRIERE

Ruta traseului Pârâul Buciniș: Şaru Dornei – Panaci – Coverca – Pârâul Buciniş

În Şarul Dornei, de la intersecția drumurilor spre Gura Haitii şi Panaci, urmați direcția Panaci până în satul Coverca, unde veți întâlni pe dreapta un alt drum betonat semnalizat printr-un indicator pe care scrie „Drum forestier Buciniş”. Urmați acest drum și bucurați-vă de peisajul splendid care vă va încânta privirile după fiecare curbă. Drumul betonat continuă pentru încă 2-3 kilometri, după care devine drum pietruit. Puteți să urmați acest drum cât vă țin picioarele, după care să vă întoarceți pe același traseu la punctul de plecare.

Veți parcurge un traseu lejer prin satele dornene, cu gospodării tradiționale presărate ici și colo, iar în depărtare veți zări culmile maiestoase ale Pietrosului Bistriței și Călimanilor. Oamenii locului încă mai duc, în bună parte, un trai ca în urmă cu sute de ani. Viața lor se împarte între văcării (un fel de stâne pentru vaci situate pe pajiștile abrupte ale munților) și gospodăria din sat.

Cea mai mare parte a peisajului de pe traseu, reprezentativ pentru toată zona, se datorează acestui stil de viață specific numai în această zonă. Acest traseu este ideal pentru o plimbare de după-masă și poate fi considerat ca o încălzire pentru zilele ce vor veni.

DETALII

Lungime: 22.5 km
Dificultate: Ușor
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE