Traseu Tătaru – Bâtca Roşie

DESCRIERE

Rută traseu Tătaru – Bâtca Roşie: Dorna Candrenilor – Coşna – Româneşti – Tătaru – Teşna – Poiana Stampei – tinov – pârâul Roşia – Pârâul Muncelu Mic – Pârâul Pietros – Poiana Negri – Dorna Candrenilor

Traseul începe la Primăria Dorna Candrenilor. De aici parcurgeți circa 5 km pe drumul european până la ieșirea din comuna Dorna Candrenilor, urmând indicatoarele spre comuna Coșna. După ce trecem de centrul comunei Coșna, drumul asfaltat se transformă în drum pietruit și, nu după mult timp, trece pe sub un pasaj de cale ferată, de aici încolo având-o tot timpul în dreapta voastră. După satul Teşna drumul intră pentru câțiva kilometri în pădure, continuând astfel până în Poiana Tătarului.

Aici, cu aproximativ 100 de metri înainte de primele construcții pe care le veți întâlni, drumul face stânga pe un drum de pământ mai slab vizibil. Urmează o urcare abruptă până în Dealul Tătarului unde vă veți bucura de o priveliște superbă. În vârf veți întâlni un drum pietruit în stare foarte bună ce vă va conduce înapoi în drumul european. De la intersecția cu șoseaua principală faceți dreapta, spre Poiana Stampei, iar după câțiva kilometri veți coti spre stânga pe un drum pietruit, către Dornişoara (semnalizat cu indicator rutier). Traseul urmează drumul spre Dornişoara preț de câțiva kilometri, iar mai apoi face stânga pe un drum forestier, chiar în dreptul intrării în Rezervația Științifică Tinovul Mare. De aici urmați traseul pe o serie de drumuri forestiere având grijă ca la prima intersecție să țineți stânga, apoi la a doua – dreapta, după care, din nou către dreapta.

După ultima intersecție nu trebuie decât să urmați drumul pietruit ce vă va scoate în Poiana Negri, unde se va transforma în drum asfaltat. Acesta coboară continuu până se intersectează cu drumul european de unde va trebui să virați dreapta pentru a vă întoarce înapoi la Primărie.

DETALII

Lungime: 59 km
Dificultate: Mediu
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE