01

Răcorește-te cu cele mai faimoase ape minerale din România.

02

Desfată-te cu peisajul Carpaților din nordul României de pe cal, pe schiuri sau cu barca.

03

Încumetă-te la o drumeție în jurul celei mai mari căldări vulcanice din România.

DESCRIERE

Izvorul tău de verde!

Ia-ți timp să descoperi destinația de ecoturism Țara Dornelor și alege să petreci câteva ore sau zile explorând munții. Terenul de vacanță la înălțime te așteaptă cu o rețea de peste 400 de kilometri de trasee de drumeție, unde ghizii locali vor fi încântați să te însoțească. În peisajul unic al Carpaților din nordul României, natura are povești scrise pe formațiuni de lavă din vulcani preistorici. Un bun motiv să te aventurezi în drumeție pe munții care înconjoară depresiunea, făcând loc unor experiențe memorabile.

Munții Călimani , Suhard, Giumalău și Bistriței sunt o descoperire interesantă în orice sezon. Iarna, stratul de zăpadă se menține până la 120 de zile pe an, ideal pentru prelungirea sezonului de schi. Cel mai bun moment pentru a încerca schiul de tură este din ianuarie până în martie, când zăpada imaculată îți răsplătește curajul și pofta de aventură. Creasta Munților Suhard oferă un traseu cu un grad mai scăzut de dificultate și priveliști încântătoare pe toată durata drumeției. Ce spui, ești gata de ascensiune?

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ȚARA DORNELOR

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE