Ţara Dornelor

01

Răcorește-te cu cele mai faimoase ape minerale din România.

02

Desfată-te cu peisajul Carpaților din nordul României de pe cal, pe schiuri sau cu barca.

03

Încumetă-te la o drumeție în jurul celei mai mari căldări vulcanice din România.

DESCRIERE

Ţara Dornelor este un ţinut mirific înconjurat de Munţii Călimani, masivul Rarău-Giumalău, Pietrosul Bistriţei, masivul Suhard şi Ouşoru, ce are o carte de vizită impresionantă. Situată în inima Bucovinei, diversitatea de valori istorice culturale, tradiţionale şi în special naturale este greu de descris în cuvinte.

Pădurile de molid în care cerbii, urșii, lupii, râşii, cocoşii de munte sunt la ei acasă, fâneţele ”înflorate”, pajiștile alpine ”gătite” cu jneapăn și bujor de munte, satele pitoreşti cu oameni gospodari, fac călătorul să tresară cu admirație, la orice pas. În Ţara Dornelor şi Natura are poveşti vechi de sute de ani, scrise pe formațiuni de lavă din vulcani antici: 12 Apostoli sau Pietrele Roșii. Vf. Pietrosu, Lacul Iezerul Călimanului, Tinovul Poiana Stampei, Vf. Oușorul sunt doar câteva dintre peisajele montane rar întâlnite în ţara noastră.

Satele dornene, risipite printre fâneţe, inspiră un echilibru al oamenilor ce respectă rânduiala locului şi a vremii. Mereu cu o vorbă bună, gazdele îţi vor pune pe masă mâncăruri delicioase gătite din produse locale: păstrăv afumat la cobză, tochitură bucovineană, sărmăluțe în urdă sau tocinei cu smântână, dulceţurile de afine şi fragi, mâncărica de hribi şi gălbioiri, renumita afinată şi zmeurată.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ȚARA DORNELOR

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu