Traseu Tomnaticul

DESCRIERE

Ruta traseului Tomnaticul: Păltiniș – Drăgoiasa – drumul forestier Tomnaticul – Izvorul Buciniș – Poiana Tăieturi – Neagra Șarului

Din Păltiniș, urmați drumul betonat spre Drăgoiasa, iar la intrarea în sat faceți dreapta pe primul drum. La 50 de metri de intersecție veți găsi un indicator cu drumul forestier Buciniș – Frumușica. Urmați acest drum până în golul montan, având grijă ca la fiecare intersecție să țineți dreapta. Odată ajunși sus, veți întâlni un izvor amenajat, iar câteva sute de metri mai sus de acesta drumul se bifurcă iarăși, în stânga către o stână, iar în dreapta, mai slab vizibil, traseul pe care trebuie să-l urmați. De aici drumul devine înierbat și continuă să urce către o altă stână pe care o veți întâlni pe partea dreaptă.

Chiar în dreptul celei de-a doua stâne, traseul virează brusc spre dreapta, chiar pe lângă stână, și va coborî abrupt către Izvorul Buciniș, iar mai apoi va continua mai mult pe curbă de nivel spre Piciorul Prelucii. Traseul continuă cu o coborâre abruptă prin pădure, iar starea drumului este destul de proastă și necesită atenție sporită. Coborâșul se termină în Poiana Tăieturii unde intrați pe al doilea drum la stânga. Acesta va continua mai întâi pe curba de nivel, trecând printr-o poartă de lemn, și continuă cu o coborâre lungă și abruptă. Din nou, starea drumului este destul de proastă și necesită atenție sporită. În ultima parte traseul trece printr-o succesiune de porți, semn că nu sunteți departe de Neagra Șarului. În ultima parte a coborârii traseul iese într-un drum pietruit, pe care veți continua coborârea până veți ajunge la drumul asfaltat ce leagă Neagra Șarului de Gura Haitii.

DETALII

Lungime: 25.2 km
Dificultate: Mediu
Tip traseu: Cicloturism

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE