Zărnești – Piatra Craiului

Piatra Craiului

01

Descoperă urmele de lup, râs și urs, împreună cu cei mai buni ghizi.

02

Observă prietenoasele capre negre de pe creasta Pietrei Craiului.

03

Participă la cel mai vechi concurs de alergare montană din țară, Maratonul Pietrei Craiului.

DESCRIERE

Castel de calcar și pădure, Piatra Craiului este considerată bijuteria Carpaților românești. Masivul spectaculos, care țâșnește spre cer, cheamă cu voci misterioase iubitorii de munte, pe cărări cu lanțuri, pe lângă avene, prin peșteri și pe grohotișuri înșelătoare, iar răsplata minunată de pe creastă îi lasă mereu fără răsuflare.

Vedetele locului sigur le vor apărea în cale: capra neagră, garofița Pietrei Craiului, floarea de colț. Jnepenii și brazii coboară apoi cu ei, pe văile abrupte, până la satele risipite de munteni, care sunt mereu bucuroși de oaspeți. Măgura, Peștera și Zărnești sunt cele mai importante locuri de popas și găzduire, unde mesele cu produse proaspete, din zonă, sunt un deliciu obișnuit. Pe la poale de munte sunt trasee de biciclete sau de drumeție, multe locuri perfecte pentru ședințe foto cu Natura sau pur și simplu pentru o pauză de admirație și minunare.

Zona Zărnești-Piatra Craiului este oficial destinație ecoturistică a României din 2014, alături de Mara Cosău Creasta Cocoșului.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

În lucru.

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu