Zărnești – Piatra Craiului

Piatra Craiului

01

Descoperă urmele de lup, râs și urs, împreună cu cei mai buni ghizi.

02

Observă prietenoasele capre negre de pe creasta Pietrei Craiului.

03

Participă la cel mai vechi concurs de alergare montană din țară, Maratonul Pietrei Craiului.

DESCRIERE

Bijuteria Carpaților Românești

Unul dintre cele mai renumite masive muntoase pentru drumeție din România, Parcul Național Piatra Craiului este un castel de calcar, străjuit de pădure. În drum spre înălțimile sale vei merge pe cărări cu lanțuri, pe lângă avene și pe grohotișuri înșelătoare, iar priveliștea minunată de pe creastă te va lăsa mereu fără suflare. De-a lungul potecilor poți fi surprins de apariția unei capre negre sau poți admira o specie floristică endemică pentru acest masiv, garofița Pietrei Craiului. Zărnești și satele de lângă munte sunt locuri de popas, unde găsești găzduire, dar și mese delicioase cu produse proaspete, din zonă.

Pe lângă traseele și peisajele spectaculoase, zona este excelentă dacă vrei să descoperi semne și urme de tot felul de animale, cum ar fi cele de urs, lup sau râs. În compania unui ghid special pregătit, poți găsi urme de animale în pământul moale sau poți vedea urși din siguranța unui observator și vei înțelege modul în care localnicii și animalele sălbatice conviețuiesc în acest spațiu de mii de ani.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

În lucru.

DESTINAȚII SIMILARE