Băile Tuşnad și împrejurimile

01

Relaxează-te pe malul singurului lac vulcanic din România.

02

Încarcă-te cu sănătate din izvoarele minerale tămăduitoare.

03

Înțelege cultura locală, prin meșteșugurile tradiționale.

DESCRIERE

Băile Tuşnad este destinația perfectă pentru o cură de întinerire, la trup și suflet, este „scăldată” de miraculoase izvoare de ape minerale, cu puteri tămăduitoare, ce dau echilibru și împăcare celor ce le încearcă. Completate de mofete, aer bogat ionizat și climat sub-aplin, te vor transforma în voinicul din poveste, ce își reface forțele și vitalitatea, peste noapte.

Așa poți colinda, în drumeții scurte, la pas sau pe bicicletă, pe sub brazi răcoroși, până la singurul lac vulcanic din ţară, lacul Sfânta Ana, sau alături, la o minunată rezervaţie cu plante relicte din epoca glaciară, Tinovul Mohoş. Munţii dimnprejur garantează privelişti aparte: Harghita – munte vulcanic cu străfunduri înfierbântate de magmă şi munţii Bodoc – domoli, împodobiţi de fagi.

Poposește în mici cetăţi ţărăneşti fortificate, conace şi case nobiliare din perioada medievală, bucură-ți simțurile cu deliciile culinare cu iz unguresc: supă de chimen, ciorbă de fasole în pâine, gulaş sau kurtos kalacs, iar pentru un suvenir aparte alege ceramica de Korund, eleganță în verde şi albastru.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

CAZARE

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu