Băile Tuşnad și Împrejurimile

01

Relaxează-te pe malul singurului lac vulcanic din România.

02

Încarcă-te cu sănătate din izvoarele minerale tămăduitoare.

03

Înțelege cultura locală, prin meșteșugurile tradiționale.

DESCRIERE

Locul unde și castorul s-a întors

Situată în estul Transilvaniei, destinația Băile Tușnad și Împrejumile reprezintă alegerea perfectă pentru o cură de întinerire la trup și suflet, fiind scăldată de miraculoase izvoare de ape minerale cu puteri tămăduitoare, ce dau echilibru și împăcare celor care le încearcă. Completate de mofete, aer bogat ionizat și climat subalpin, te vor transforma în voinicul din poveste ce își reface forțele și vitalitatea peste noapte.

Cu puteri proaspete, vei putea colinda destinația la pas sau pe bicicletă numeroase trasee, până la singurul lac vulcanic din sud-estul Europei, lacul Sfânta Ana. Lasă loc și unei plimbări în Tinovul Mohoș, o rezervație naturală aparte, cu plante relicte din epoca glaciară.

Dacă ai noroc, se poate întâmpla să zărești ursul prin destinație. Totuși, cea mai sigură întâlnire cu acesta o poți avea la observatoarele special amenajate de Máté Bence. unul dintre cei mai faimoși fotografi de natură din lume. Accesul la acestea se face doar cu rezervare, în prezența unui ghid. Și dacă tot ești pasionat de natură, poți observa în prezența unui specialist și castorul care a revenit pe râul Olt după sute de ani de la dispariție.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMI

CAZARE

Momentan în zonă nu există cazări oferite de membri AER sau certificate Eco-România.

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE