01

Pornește într-o aventură pe Creasta Cocoșului.

02

Plimbă-te la pas sau cu bicicleta prin satele și pajiștile din inima Maramureșului.

03

Descoperă civilizația lemnului din Maramureș.

DESCRIERE

Inima Verde a Maramureșului Istoric

Destinația de ecoturism Eco Maramureș este o insulă de viață autentică, în care natura și oamenii locului și-au dat mâna pentru a crea un peisaj cultural unic. Mărturie stau satele care păstrează încă arhitectura maramureșeană, cu case, porți și biserici din lemn, unde viața se desfășoară lent și parcă fără griji. Aici e Creasta Cocoșului, din Munții Gutâi, o imensă stâncă din rocă magmatică, veche de nouă milioane de ani. Aici sunt și tăuri și păduri, habitate pentru păsări și mamifere, pajiști cu floră unică și ierburi vindecătoare.

Pentru a descoperi o parte din ceea ce are de oferit acest ținut, te invităm în satul Breb! Poți urma traseul de drumeție ușoară care pornește din dreptul Bisericii din Breb, pentru o experiență în natură care îți va dezvălui împrejurimile satului, cu fânețe, livezi și clăi de fân răspândite cât vezi cu ochii. La întoarcere, odată ajuns în sat, poți admira arhitectura locală specifică. Vei observa viața satului și te vei simți parte vibrantă a comunității locale.

GALERIE FOTO

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ECO MARAMUREȘ

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE