Eco Maramureș

01

Pornește într-o aventură pe Creasta Cocoșului.

02

Plimbă-te la pas sau cu bicicleta prin satele și pajiștile din inima Maramureșului.

03

Descoperă civilizația lemnului din Maramureș.

DESCRIERE

Descoperă Eco Maramureș – între văile formate de râurile Mara și Cosău, mărginită la sud de Rezervația Creasta Cocoșului din munții vulcanici Gutâi, ca o ”insulă” de viață tradițională autentică, ce uimește încă etnografi și filologi, Mara-Cosău, parte a Maramureșului istoric, este ca o ladă de zestre a civilizației noastre, cu splendide bogății. Limbă, obiceiuri, arhitectură, sunt prezentate cu bunăvoință și mândrie oricărui oaspete.

Semnele arhaice sunt modelate până în cele mai fine detalii de mediul natural și integrate perfect în acest peisaj: biserici de lemn – giuvaiere din secolele XVI – XVII, unele dintre ele parte din Patrimoniul UNESCO, porțile masive sculptate în lemn, mori cu roată verticală, pive și vâltori – ingenioase instalații tehnice țărănești din lemn, acționate de apă. Peisajele-mozaic, cu pășuni alpine, fânețe, zăvoaie, pâraie, livezi și păduri seculare, se aliniază armonios pe lângă zonele sălbatice, adăpost pentru ursul brun și râs, porci mistreți sau lupi.

În destinația ecoturistică Eco Maramureș este simplu să vezi îndeaproape viața maramureșenilor. Te primesc în comunitatea lor, te pun la masă, te sfătuiesc, și îți povestesc liber despre cutumele lor. Satul Breb este un astfel de exemplu de ”casă” departe de casă, locul unde te întorci întotdeauna, la fețe senine și calde și la inteligența tăcută și echilibrul moroșenilor. Pentru că aici lucrurile se fac în familie, iar vizitatorii se pot simți foarte ușor parte a familiei, cu un zâmbet și disponibilitatea de a intra în joc. În 2014 zona Mara-Cosău – Creasta Cocoșului a obținut statutul de destinație ecoturistică, distincție primită până acum de numai două zone din România (Mara-Cosău și Zărnești).

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ECO MARAMUREȘ

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu