Delta Dunării

01

Observă spectacolul păsărilor, în patru anotimpuri.

02

Gustă borșul de pește preparat chiar de pescari pe baltă.

03

Află povestea a zeci de campioni olimpici și mondiali din inima Deltei, la Mila 23.

DESCRIERE

Paradisul păsărilor

Lasă-te purtat agale pe canale mărginite de sălcii și stuf și bucură-te de magia naturii în cel mai surprinzător loc din România: Delta Dunării, parte a patrimoniului mondial UNESCO! Sute de specii de păsări își găsesc adăpostul într-un labirint de lacuri și canale, presărat cu plauri. Spectacolul naturii este completat de dune cu nisip, păduri subtropicale și o biodiversitate unică în Europa pentru o zonă umedă. După milenii de viețuire, oamenii completează acest spectacol magnific: sate tradiționale cu o cultură aparte rezultată din conviețuirea unui mozaic de etnii.

Pelicanul comun sau creț, codalbul, faimoasa gâscă cu gât roșu, țigănușul, lopătarul, corcodelul piciorongul și multe altele sunt tot atâtea motive pentru care delta este paradisul iubitorilor de păsări. Primăvara spectacolul este în toi, și nu ai nevoie decât de un binoclu, un ghid bun și puțină răbdare.

Niciunde altundeva în Europa nu te va surprinde un asemenea tablou precum cel din perioada de migrație și împerechere!

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE