ANONIMUL – Festival Internațional de Film Independent

DESCRIERE

Festivalul ANONIMUL este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundația Anonimul. Programul Festivalului cuprinde trei secțiuni competiționale (lungmetraj, scurtmetraj ficțiune și scurtmetraj animație), dar și programe necompetitive: Panorama internațională – filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective, proiecții filme românești, programe speciale, dezbateri publice – realizatori de film – critici de film – invitați.

Festivalul a fost creat la inițiativa Fundației ANONIMUL, care și-a dorit un festival de film diferit, pentru filme independente și regizori tineri.

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi. Sfântu Gheorghe e o locație izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primește în jur de 5000 de vizitatori veniți special pentru a lua parte la ANONIMUL.

Este un sat mic cu ulițele acoperite cu nisip fin, care păstrează multe obiceiuri străvechi, un loc magic, de o frumusețe tulburătoare, un pământ nou pentru un eveniment dedicat tinerilor, spiritului liber, întâlnirilor, dezbaterilor și dialogului.

„Satul Filmului” cuprinde Complexul Green Village și Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilitățile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema și toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaș din camping. Complexul are un design eco-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

DETALII

Adresa: Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping.
Organizator: Fundația Anonimul
Website: www.festival-anonimul.ro
Data: 05 – 11 august
Tip Eveniment: Eveniment cultural

LOCALIZARE

DELTA DUNĂRII

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Delta Dunării.

Delta Dunării

EVENIMENTE SIMILARE