RowmaniaFEST – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle

DESCRIERE

În fiecare final de vară, Tulcea este animată de RowmaniaFEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, un eveniment care, încă din 2011, contribuie la promovarea potențialului turistic și a atracțiilor naturale și culturale ale regiunii prin: întreceri sportive în aer liber, dezbateri pe teme de dezvoltare locală, expoziții, proiecție de film, concerte live, târguri de meșteșuguri și proiecte și alte activități culturale.

Momentul coincide în fiecare an cu sosirea la Tulcea a turului TID (Tour International Danubien), o tradiție veche de peste 60 de ani, care constă în parcurgerea fluviului de la izvoare până la vărsare de un convoi de circa 100 de caiace. Călătoria de peste 2500 de km pe apă durează peste două luni, iar participanții sunt de regulă temerari din: Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Serbia, Ucraina și România.

Din 2013, Festivalul a adăugat o componentă competițională de înalt nivel: etapa Tulcea din campionatul național de triatlon internațional și ETU – cupa europeană de triatlon pentru juniori.

Activitățile din festival au ca prim obiectiv explicarea și promovarea conceptului de ecoturism, pentru ca Delta Dunării să poată deveni cea mai mare destinație de ecoturism din Europa. De asemenea, RowmaniaFEST își propune să consolideze profilul municipiului Tulcea, o poartă către Deltă dar și o destinație turistică în sine.

DETALII

Adresa: faleza din Tulcea
Organizator: Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23
Website: www.rowmania.ro
Data: 31 august – 02 septembrie
Tip Eveniment: Eveniment sportiv

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

DELTA DUNĂRII

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Delta Dunării.

Delta Dunării

EVENIMENTE SIMILARE