Ținutul Zimbrului

01

Simte emoția locului privind Pădurea de Argint și Codrii de Aramă.

02

Vizionează pios satele monastice Agapia și Văratec, unice în Europa.

03

Întâlnește zimbrii în libertate.

DESCRIERE

Locul unde legendele și zimbrii se întâlnesc

Călătoria pe meleagurile nemțene înseamnă păduri seculare, mănăstiri faimoase și schituri pierdute în munte, sate monastice și monumente istorice medievale. Aici poți întâlni și legendarul zimbru în libertate, reintrodus în mediul natural după mai bine de două veacuri de la dispariția din sălbăticie. În prezent, peste 50 de zimbri cutreieră liberi prin pădurile seculare din ținut.

Dacă ajungi în țarcul de aclimatizare de lângă Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț, vei putea transforma întâlnirea cu zimbri într-o experiență unică. Și nu vei fi singur, ci însoțit de rangeri care te vor ghida pe urmele celui mai mare animal terestru din Europa. Vei înțelege astfel de ce legendarul zimbrul este un „arhitect” al peisajelor.

Și asta nu e tot! Ca o recunoaștere a eforturilor de a conserva bogățiile culturale și naturale ale zonei, Ținutul Zimbrului este, de ani buni, singura destinație de turism durabil din România, din cele 100 selectate la nivel mondial.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ȚINUTUL ZIMBRULUI

CAZARE

Momentan în zonă nu există cazări oferite de membri AER sau certificate Eco-România.

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE