Mărginimea Sibiului

01

Degustă faimoasele brânzeturi autentice de Sibiu.

02

Admiră icoanele pe sticlă din muzeul din Sibiel.

03

Parcurge Drumul regelui, cel mai pitoresc din Carpaţii României.

DESCRIERE

Pe drumurile transhumanței, la pas cu ciobanii și turmele lor de mioare, printre aşezări pitoreşti şi un ritm de viaţă molcom, ajungi natural în lumea pastorală din Mărginimea Sibiului. Apoi urmezi cărări de munte și poți ajunge din vatra satului până la colibele de vară şi stânele din Munţii Cindrel şi Lotrului.

Mărginenii s-au bazat pe munţii şi apele lor și au reușit să lucreze cu natura, pentru prosperitate, dovadă stau instalaţiile hidraulice complexe înşirate pe afluenţii Cibinului şi poienile înalte ale munţilor. Tradiția creşterii animalelor a modelat specificul meşteşugurilor și aici vei găsi cei mai pricepuţi meșteri în producerea brânzeturilor. La pas sau pe două roți, poți descoperi un ţinut al ospitalităţii adevărate, Mărginimea Sibiului fiind încununată cu tilul de „Destinaţie europeană de excelenţă”.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți noi destinații cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în fiecare zonă.

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE

Meniu