Mărginimea Sibiului

01

Degustă faimoasele brânzeturi autentice de Sibiu.

02

Admiră icoanele pe sticlă din muzeul din Sibiel.

03

Parcurge Drumul regelui, cel mai pitoresc din Carpaţii României.

DESCRIERE

Ținutul stării de bine

Mărginimea Sibiului este o regiune din sudul Transilvaniei, renumită pentru tradiția păstoritului și a brânzeturilor de oaie. Cu toate că se află în imediata vecinătate a orașului Sibiu, salba de sate de la poalele Carpaților reprezintă o sursă de conectare cu natura, unde comunitățile au un ritm de viață domol, iar obiceiurile sunt păstrate cu grijă.

Descoperă, pe jos sau cu bicicleta, străzile înguste cu case viu colorate și porți mari de lemn! Vizitează muzee locale (Săliște, Sibiel, Jina, Rășinari) și participă la mici festivaluri pentru a simți pulsul comunității. Satele alternează cu livezi, văi pitorești, păduri de foioase și de conifere, fânețe cu colibe, pășuni însuflețite de turme de oi, iar în inima destinației se află stațiunea montană Păltiniș.

Drumurile locale sunt potrivite pentru ciclism, iar zona montană dispune de o rețea densă de trasee de drumeție, alergare și MTB. Mărginimea este un paradis pentru inițiere în sporturi, dar și pentru provocări în competiții locale (Burduf Challenge, Urme pe Play, Sibiel Forest Run) și internaționale (Turul Ciclist al Sibiului).

GALERIE FOTO

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

DESTINAȚII SIMILARE