Sheep Happens – Colibe, Stâne și Burduf

DESCRIERE

Sheep Happens este o activitate de turism ecologic care îți propune un weekend departe de agitație, tehnologie și rutină, în sufletul Munților Lotrului și Cindrel. Vrem să redescoperim împreună cum se face brânza, cum e să dormi în șură, cum se duc oile la păscut și alte activități cotidiene ale localnicilor, toate însoțite de mese gustoase și autentice.

Cum se desfășoară:

  • Ziua 1: Sosire și urcare – sosire în Râu Sadului unde ne preluăm desaga cu mâncare – urcam 2 ore spre colibă sau 4-5 ore până la stână – cinăm afară cu localnicii – dormim în cort, sub cerul liber sau în șura cu fân;
  • Ziua 2: Terapie prin muncă – mergem cu oile la păscut iar apoi facem brânză și/sau fân – ajutăm gazdele la muncă agricolă și cinăm din nou afară – încercăm să dormim altfel decât în prima zi 😉;
  • Ziua 3: Coborăm de pe munte – coborâm la vale cu măgarii sau caii să aducem brânză sau burduf în sat (dacă este necesar).

Pachet:

– 2 nopți în cort, șură sau în aer liber (apă la izvor, WC de țară, fără curent electric);
– pensiune completă 2 zile (mâncare la traistă pentru 2 x mic dejun și 2 x cină);
– urcare pe jos însoțită participare la muncile agricole sau de pregătire a produselor locale.

Preț: EUR 99/persoană, copii sub 7 ani gratuit Opțional: Transfer Sibiu – Râu Sadului (35 km) mașină sau microbuz: EUR 17/persoană Bike tour cu ebike pe ruta Sibiu – Cisnădioara / Cisnădie – Sadu – Râu Sadului (41 km): închiriat ebike, ghid privat, vizită cetatea Cisnădioara, retour bicicleta la Sibiu: EUR 99/persoană Înnoptare suplimentară la pensiune rurală (cameră cu duș) și cină – EUR 39/persoană.

DETALII

Email: info@reky-travel.de
Website: www.sibiu-turism.ro
Activitate organizată de: Reky Travel and Events
Despre organizator: Reky Travel oferă experiențe de slow travel pentru exploratori relaxați. Reky Travel este o agenție de turism de familie, care dezvoltă și promovează activități de ecoturism și turism rural în Transilvania și în alte regiuni istorice din România. De 20 de ani ne ghidăm oaspeții cu bucurie și spunem poveștile oamenilor locului. Cu mult entuziasm, dezvoltăm noi tururi și activități în mod constant, căutăm locuri nedescoperite pentru voi sau recomandăm experiențe rare și impresii. În plus, încercăm să dezvoltăm forme de turism sustenabil.
Data: 1 mai-31 octombrie

LOCALIZARE

ALTE TURURI OFERITE REKY TRAVEL AND EVENTS

MĂRGINIMEA SIBIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Mărginimea Sibiului.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN MĂRGINIMEA SIBIULUI