Noroc România – tură de mountainbike

DESCRIERE

Timp de șapte zile pasionații de cicloturism se pot bucura de o tură de mountainbike prin peisajele extraordinare ale Pietrei Craiului și ale satelor din jur. Ne vom bucura în tihnă de farmecul zonei cu popasuri pentru a admira natura, a gusta din bucatele tradiționale și a descoperi câte ceva din cultura locală din destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului. Turul este recomandat persoanelor mai antrenate deoarece gradul de dificultate este mediu.

Ziua 1: Transfer de la aeroport la o pensiune eco-certificată din Zărnești.

Ziua 2: Vom pedala printr-un sat pitoresc de munte și vom admira de la înălțime peisajele impresionante ale Pietrei Craiului. Ziua se încheie cu o coborâre abruptă, urmată de o binemeritată cină tradițională.

Ziua 3: Astăzi vom vizita Parcul Național Piatra Craiului și vom pedala prin Prăpăstiile Zărneștilor. Peisajul devine tot mai spectaculos pe măsură ce ne facem drum prin pășunea alpină și prin frumoasele sate tradiționale de munte.

Ziua 4: Vom explora sudul Țării Branului, pedalând prin peisajul pitoresc al satelor de munte cunoscute pentru brânzeturile delicioase care se fac aici. Înainte de a ajunge la cazarea din seara aceasta, ne așteaptă o coborâre tehnică pe o potecă îngustă.

Ziua 5: În prima parte a zilei ne vom despărți pentru scurt timp de biciclete pentru a vizita faimosul Castel Bran și muzeul satului brănean în aer liber. După picnicul de prânz, vom urca într-un sat de la poalele munților Bucegi, apoi vom coborî din nou pentru a vizita Cetatea Râșnov.

Ziua 6: Urcăm prin pădure spre o pajiște alpină de la poalele Masivului Postăvaru și mai departe până în Poiana Brașov. De aici putem lua telecabina pentru a ajunge la 1800 metri, cel mai înalt punct din zonă, unde ne putem bucura de un picnic cu o priveliște extraordinară în preajma Cabanei Postăvaru. Ultima coborâre este una lungă și tehnică printre brazii umbroși, ce ne va aduce în cetatea Brașovului.

Ziua 7: Transfer la aeroport din Brașov.

TUR OFERIT DE NOROC ROMÂNIA

DETALII

Facebook: Mountainbike Romania
Activitate organizată de: Noroc România
Despre organizator: Turele Noroc România sunt gândite și conduse de doi pasionați de mountain bike (frate și soră) care își iubesc locul natal: Zărnești, Țara Bârsei, și care doresc să-l promoveze și să împărtășească și altor pasionați de MTB simplitatea și frumusețea sălbatică a acestui ținut muntos.
Data: 01 mai – 30 septembrie
Dificultate: mediu

LOCALIZARE

ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI