Drumeție în satele de munte din Transilvania

PROGRAM PROPUS DE ORGANIZATORI:

Ziua 1: Transfer de la Aeroportul Otopeni la Brașov (unul dintre cele mai importante orașe turistice din România – aprox. 3 ore) sau de la Aeroportul Brașov la Brașov (20-30 minute). Cazare la o pensiune/hotel de 3* situat în apropierea Centrului Vechi al orașului. În funcție de ora zborului, putem face un tur al Brașovului. Cină tradițională românească de bun venit.

Ziua 2: Mic dejun. Transfer în satul Bran (aproximativ 40 de minute). Vizităm Castelul Bran, cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula” – o proprietate situată pe un deal, care evocă viziuni de lupi urlând și lilieci zburând la lumina lunii. Plimbați-vă prin camerele gotice ale castelului și aflați despre legăturile acestuia cu personajul lui Bram Stoker. Apoi, pornim de la Bran în prima noastră zi de plimbare în Parcul Național Piatra Craiului, spre satul Măgura – un sat de munte, autentic și confortabil. Drumul este traseul care leagă Munții Bucegi de Parcul Național Piatra Craiului. Traseul este ușor spre mediu, prin păduri și pajiști, cu priveliști minunate spre ambii munți și spre zona Bran, cu satele sale de munte. Informații despre drumeție: 4-6 ore, efort mediu, urcare/coborâre 750 m / 450 m, 8 km. Cazare: 2 nopți la o pensiune din satul Măgura. Pachet de prânz și cină preparată în casă.

Ziua 3: Mic dejun. Astăzi vom face o drumeție în inima Parcului Național Piatra Craiului, traversând  Cheile Zărneștiului până la cabana Curmătura, la 1.470m. Informații despre drumeție: 5-6 ore, nivel mediu, urcuș/coborâș 700 m, 14 km. Prânz la picnic. Cină la pensiune.

Ziua 4: Mic dejun. A 4-a zi de excursie pe jos. Astăzi facem o drumeție traversând cele mai autentice și frumoase sate de munte din partea de jos a Parcului Național Piatra Craiului și a Parcului Natural Bucegi: Măgura – Peștera – Șirnea (primul sat turistic din România) – Ciocanu – Fundata, întâlnindu-ne cu localnicii. Informații despre drumeție: 5-6 ore, traseu ușor spre mediu, urcuș / coborâș 1.083 m / 890 m, 15 km. Pachet de prânz. Cină preparată în casă și cazare la o pensiune de 3* pentru 3 nopți.

Ziua 5: Mic dejun. Astăzi avem o plimbare în satele Fundata și Fundățica. Informații despre drumeție: 4-5 ore, traseu ușor spre mediu, urcare/coborâre 300 m / 300 m, 10 km. Pachet de prânz și cină preparată în casă.

Ziua 6: Mic dejun. Transfer scurt spre satul Șimon (aproximativ 40 de minute). Excursie de o zi întreagă în Parcul Natural Bucegi. Mergem în drumeție pe partea de nord a muntelui, care este mai sălbatică. În timpul drumeției vom descoperi Cascada Moara Diavolului și o fermă locală de oi, unde ne putem opri pentru a lua prânzul ciobanului (de la mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie). Transfer înapoi la pensiune. Informații despre drumeție: 5-6 ore, efort mediu, urcare/coborâre 800 m / 800 m, 14 km. Pachet de prânz și cină.

Ziua 7: Mic dejun. Transfer de aproximativ 1 oră și jumătate până la punctul de plecare pentru „Canionul 7 scări” din Muntele Piatra Mare. Canionul a fost sculptat în calcarul jurasic și este compus din șapte cascade, cea mai înaltă fiind de 15 metri. Traseul din interiorul canionului este amenajat cu scări și platforme metalice. Durată: 4-5 ore, efort mediu, mers în urcare/coborâre: 400 m, 8 km. Pachet de prânz. Transfer la Brașov (aproximativ 30 de minute). Cazare la o pensiune/hotel de 3* situat în apropierea centrului vechi al orașului și cină de despărțire.

Ziua 8: Mic dejun. Transfer la aeroportul din București (aproximativ 3 ore) sau la aeroportul din Brașov (aproximativ 20-30 minute).

DETALII

Website: www.adventure-tours.ro
Activitate organizată de: Active Travel
Despre organizator:  Active Travel din Brașov este o agenție de turism specializată în organizarea de pachete turistice personalizate pentru grupuri restrânse de turiști români sau străini. Oferă drumeții montane și turism de aventură în munții Bucegi, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului, Piatra Mare, Retezat, Parâng, Căpățânii, Buila Vânturarița, Ceahlău, Apuseni, ture foto, ture cu bicicleta tip mountain bike, tururi de oraș și tururi culturale.

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

VERIFICĂ PREȚURILE ȘI VALABILITATEA

ALTE TURURI OFERITE DE ACTIVE TRAVEL

ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului.

ALTE ACTIVITĂȚI ÎN ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI