Drumeție în Bucegi și Piatra Craiului

DESCRIERE

Timp de 6 zile, ne vom bucura împreună de drumeții în Munții Bucegi și Piatra Craiului. Cazarea se va face în cabane de munte și în pensiuni turistice rurale.

Programul propus de organizatori este:

Ziua 1: Punct de întâlnire: Bușteni. Cină și cazare.

Ziua 2: Mic dejun. Transport cu cabina Cabana Babele, unde începe drumeția: Cabana Babele – Vf. Omu – Valea Gaura – Bran. Prânz la pachet. Durata: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, priveliști de vis pe tot timpul zilei, diferența de altitudine: 1700 metri. Cazare și cina la o pensiune în Bran.

Ziua 3: Mic dejun. Este ziua în care ne bucurăm de drumeții în Parcul Național Piatra Craiului. În prima parte a zilei vom trece printr-unul din cele mai frumoase și autentice sate de munte, Măgura. Prânz la pachet. În a doua parte a zilei vom urca la Cabana Curmătura (1470 metri). Cazare la priciuri, toaleta afară. Durată: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, urcare/coborâre: 800 metri/200 metri.

Ziua 4: Mic dejun. Azi vom urca pe creasta principală a muntelui Piatra Craiului (aprox. 2100 metri). Durată: 6-7 ore; efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 600 metri/700 metri. Prânz la pachet. Cazare și cină la Cabana Curmătura. Foc de tabară.

Ziua 5: Mic dejun. Vom parcurge o mare parte din creastă principală, până la cel mai înalt punct al masivului Piatra Craiului – Vârful La Om sau Piscul Baciului (2238 metri). Prânz la pachet. De aici coborâm pe traseul numit „La Lanțuri”, Westwand sau drumul lui Deubel (profesor de liceu la Brașov, pasionat turist ardelean din secolul al XlX-lea). Acest traseu reprezinta un adevărat test pentru toți drumeții porniți să urce pe Piatra Craiului. Durată: 8-9 ore, efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 700 metri/1300 metri. Cazare și cină la Cabana Plaiul Foii (859 metri).

Ziua 6: Mic dejun. Transfer la Brașov. În drumul nostru facem o scurtă oprire la Castelul Bran. Cazare și cină în Brașov. Seara: tur de oraș pe jos.

Ziua 7: Mic dejun. Transfer la Bușteni.

– perioada optimă: iulie – octombrie;
– număr minim de participanți 1, număr maxim de participanți 10;
– mijlocul de transport va fi ales în funcție de numărul de persoane;
– tura de munte necesită o condiție fizică și psihică bună, cu rezistență la efort minim pe o perioadă lungă de timp;
– cazarea se face în cabane și pensiuni turistice rurale;
– prețul final diferă în funcție de numărul de participanți.

ALTE TURURI OFERITE DE ACTIVE TRAVEL

DETALII

Website: www.activetravel.ro
Activitate organizată de: Active Travel
Despre organizator: City-tours Brașov & Adventure-tours Transilvania reprezintă un proiect al agenției de turism Active Travel din Brașov, agenție specializată în organizarea de pachete turistice personalizate pentru grupuri restrânse, turiști români sau străini. Oferim drumeții montane și turism de aventură în munții Bucegi, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului, Piatra Mare, Retezat, Parâng, Căpățânii, Buila Vânturarița, Ceahlău, Apuseni, ture foto, ture cu bicicleta tip mountainbike, tururi de oraș și tururi culturale.
Data: 01 iunie – 30 septembrie

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI