Drumeție în Parcul Natural Bucegi și Parcul Național Piatra Craiului – 3 zile

DESCRIERE

Programul include drumeție de două zile în Parcul Național Piatra Craiului și o zi în Parcul Natural Bucegi. Veți vizita satele montane deosebit de pitorești din zona Branului, cu posibilitatea urcării pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului în compania unui ghid montan licențiat.

Durata medie a drumeției în fiecare zi va fi între 5 și 8 ore, și va include traversarea Prăpăstiilor Zărneștiului și a două sate de munte extrem de pitorești, Măgura și Peștera, vizitarea unei stâne tradiționale și posibilitatea urcării pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului dacă ne vor permite condițiile meteo. Cazarea se va face la una din pensiunile din zonă, iar meniul include preparate tradiționale.

Mărimea grupului este de maxim 8 persoane și trebuie să aveți o bună condiție fizică pentru a participa în cadrul acestui program. De asemenea, veți avea nevoie de echipament de munte: bocanci, rucsac, haine impermeabile, lanternă, pălărie și cremă de protecție solară.

Parcul Naţional Piatra Craiului face parte din categoria parcurilor naţionale, ce au drept scop protecţia şi conservarea unor eşantioane de ecosisteme reprezentative pentru spaţiul biogeografic naţional, cuprinzând elemente naturale cu valoare deosebită sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic sau de altă natură, oferind posibilitatea vizitării în scopuri ştiinţifice, educative, recreative şi turistice. Parcul Naţional Piatra Craiului include Creasta Pietrei Craiului şi se întinde pe raza judeţelor Braşov şi Argeş incluzând suprafeţe aparţinând localităţilor: Zărneşti, Moieciu, Bran, Rucăr şi Dâmbovicioara. Suprafaţa totală a parcului este de 14.773 ha.

Prăpăstiile Zărneştiului, localizate în partea de N-E a masivului, sunt accesibile din oraşul Zărneşti pe drumul forestier de lângă cabana Gura Râului. Cheile au o lungime de aproximativ 3,5 km, iar pereţii abrupţi ce străjuiesc valea au înălţimi cuprinse între 100 şi 200 m, fiind foarte atractivi pentru practicarea alpinismului.

Munții Bucegi. Dintre toți munții României, poate cea mai spectaculoasă priveliște o au Bucegii când sunt priviți din valea Prahovei (peste 1500m diferență de nivel pe mai puțin de 2km). Masiv solid, cu abrupturi amețitoare care susțin un imens platou alpin, Bucegii sunt considerați leagănul turismului montan românesc. Chiar dacă potecile lor sunt străbătute de multă vreme și turismul de masă a crescut traficul, ei ascund în continuare locuri sălbatice, neumblate, aflate la doi pași de „civilizație”.

Aflați între două artere de circulație turistică, Bucegii leagă Ardealul de Muntenia, se află aproape și de capitală, dar și de inima țării, oferindu-ne o imensă varietate de peisaje și experiențe culturale. De la pitoreștile comunități brănene aflate la miazănoapte și apus, ce-și trimit vara turmele în stânele și pășunile alpine, și până la operatorii din văile Prahovei sau Ialomiței care oferă activități eco-turistice, zona te fascinează și are încă multe surprize plăcute.

Alături de locuri-emblemă precum Peleșul, Branul sau Sfinxul, vei găsi uimitoare colțuri de natură mai puțin cunoscute dar la fel de spectaculoase (canionul Horoabei, cascada Vânturiș, brânele din abruptul prahovean) sau vei avea parte de spectaculoase întâlniri cu animale sălbatice.

ALTE TURURI OFERITE DE ACTIVE TRAVEL

DETALII

Website: www.adventure-tours.ro
Activitate organizată de: Active Travel
Despre organizator:  Active Travel din Brașov este o agenție de turism specializată în organizarea de pachete turistice personalizate pentru grupuri restrânse de turiști români sau străini. Oferă drumeții montane și turism de aventură în munții Bucegi, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului, Piatra Mare, Retezat, Parâng, Căpățânii, Buila Vânturarița, Ceahlău, Apuseni, ture foto, ture cu bicicleta tip mountain bike, tururi de oraș și tururi culturale.
Data: 01 iunie – 31 octombrie

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

VERIFICĂ PREȚURILE ȘI VALABILITATEA

ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului.

ALTE ACTIVITĂȚI ÎN ZĂRNEȘTI-PIATRA CRAIULUI