Rețeaua de trasee de drumeție din Țara Dornelor

DESCRIERE

Destinația ecoturistică Țara Dornelor se suprapune parțial peste patru masive: Călimani, Suhard, Giumalău și Pietrosu Bistriței.
Dintre cele patru masive menționate se evidențiază Călimanii ca o destinație importantă de drumeție, însă durata lungă a traseelor, lipsa cabanelor și diferențele mare de altitudine îi face mai puțin accesibili celor mai puțin antrenați. Starea marcajelor este acceptabilă, însă există unele porțiuni care vă vor pune la încercare abilitățile de orientare montană.

Și celelalte masive au trasee montane cu priveliști încântătoare și experiențe de neuitat. Munții Suhard sunt mai domoli, însă sunt plini de stâni, iar starea marcajelor este deplorabilă. Masivul Giumalău are o rețea densă de trasee relativ bine marcate, precum și o cabană turistică decentă. Pietrosul Bistriței, extremitatea nordică a Munților Bistriței, are trasee scurte și solicitante, deosebit de spectaculoase.

Este important ca înainte de pornirea în drumeție să vă interesați de starea traseelor, deoarece unele dintre ele pot fi temporar închise sau impracticabile, sau chiar să apelați la un ghid local. Pentru mai multe informații contactați Serviciul Salvamont Vatra Dornei.

GALERIE FOTO

HARTĂ

Hărțile Zenith vă invită să descoperiți Țara Dornelor cu peisaje, oameni și obiceiuri deosebite, oferind informații actuale și detaliate asupra activităților, serviciilor și atracțiilor existente în destinația de ecoturism.

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE