Potecă tematică Tinovul Mare – Poiana Ștampei

DESCRIERE

Poteca tematică a fost amenajată de-a lungul unui traseu de vizitare mai vechi realizat de Romsilva, care presupune un podeț de lemn care traversează tinovul. Podețul are lungimea de 800 m și asigură accesul facil în lumea fascinantă a tinovului. Atenție, din cauza vechimii podețului și a umezelii excesive, acesta necesită reparații constante și s-ar putea să nu fie întotdeauna într-o stare optimă.

Tinovul este un tip de mlaștină în care se acumulează turba – un sol foarte bogat în materie organică provenită de la plante, slab sau foarte puțin descompusă din cauza lipsei oxigenului. Din această cauză plantele care cresc în aici sunt deosebite, mai exact lipsa substanțelor nutritive le fac să fie mai mici și mai pipernicite.

Panourile interpretative amplasate de-a lungul podețului îți vor oferi informații importante pentru a înțelege lumea specială a tinovului: cum se formează, ce plante și animale își găsesc adăpostul aici și de ce e important să păstrăm tinoavele așa cum sunt ele.

Un podeț de lemn lung de 800 m traversează pădurea, printre pini, mușchi, ferigă și tufe de merișoare. Din loc în loc întâlnești panouri cu poze și informații care îți fac cunoștință cu fauna și flora specifică.

DETALII

Lungime: 2 km
Dificultate: Ușor
Tip traseu: Tematic și liniar
Durata de parcurgere: aproximativ 1,5 ore
Limbi: panourile sunt disponibile doar în limba română
Tururi ghidate: Administrația Parcului Național Călimani
Starea traseului: foarte bună

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE