Traseu Sărișor

DESCRIERE

Ruta traseului Sărișor: Șaru Dornei – Sărișor – Neagra Șarului – Șeștina – Panaci – Șaru Dornei

Traseul începe de la intersecția șoselei spre Șaru Dornei și Panaci. După ce trecem podul peste Pârâul Neagra facem ușor dreapta pe un alt drum asfaltat ce ne va purta printre casele răsfirate ale Plaiului Dornei și ale Sărișorului. Câteva urcușuri pot pune mici probleme celor mai puțin antrenați, însă nu e cazul să ne dăm jos din șa. Din Sărișor spre Șaru Dornei sunt două coborâri mai abrupte pe care trebuie să le abordăm cu atenție în cazul în care întâlnim mașini sau căruțe din sens opus deoarece drumul este destul de îngust.

Odată ajunși în Neagra Șarului, cotim stânga pe drumul principal, iar mai apoi prima la dreapta pe un alt drum asfaltat. Mergem înainte la prima intersecție a 3 drumuri asfaltate, varianta ce urcă de-a coasta un deal (dacă vrem să urmăm o variantă un pic ma ușoară, puteți face stânga la intersecția mai sus menționată). Urmează o coborâre abruptă într-o vale nu prea adâncă, urmată de un urcuș scurt însă la fel de abrupt.

Odată ajunși sus, facem stânga pe primul drum pietruit ce ne va duce, cu mici suișuri și coborâșuri, până în Panaci. La intersecția cu drumul betonat facem stânga spre Șaru Dornei, lăsând centrul satului Panaci în cealaltă direcție. De aici nu facem mai mult de 15 minute până la intersecția de unde am plecat, însă trebuie să fim atenți la mașinile care trec pe lângă noi în viteză.

DETALII

Lungime: 19 km
Dificultate: Ușor
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE