Traseu Catrinari

DESCRIERE

Ruta traseului Catrinari: Panaci – Coverca – Drăgoiasa – Glodu – Catrinari – Păltiniș – Coverca – Panaci

Traseul începe chiar din centrul comunei Panaci, din fața primăriei. De aici urmați drumul betonat ce continuă spre Coverca și Drăgoiasa. La intrarea în satul Drăgoiasa se termină șoseaua betonată și începe drumul pietruit, pe care însă se poate merge destul de bine. Zona aceasta prezintă un peisaj cultural deosebit dominat de casele împrăștiate pe Valea Pârâului Tomnaticul și de alternanța de pășuni și fânețe.

De aici traseul se continuă spre localitatea Glodu, situată mai jos pe vale. Odată ajunși în satul Glodu, faceți stânga pe strada din centru (e singura stradă evidentă pe care o veți întâlni pe partea stângă, după indicatorul rutier de intrare în localitate – Gura Glodului). Din acest punct până în satul următor, Catrinari, trebuie să țineți direcția stângă în cele două intersecții ce vor urma. Atenție, la cea de-a doua bifurcație! Trebuie să intrați pe drumul din stânga, cel cu suprafață mai accidentată și mai puțin circulat. După un urcuș susținut, îngreunat și de bolovanii de pe drum, ajungeți deasupra satului Catrinari unde vi se va deschide o perspectivă frumoasă asupra Văii Pârâului Păltinișul, observându-se foarte bine și drumul pe care urmează să-l urmați până în Pasul Păltiniș, situat în stânga belvederii.

Din Pasul Păltiniș drumul coboară spre satul cu același nume, unde veți întâlni drumul betonat pe care l-ați urmat cu câteva ore mai devreme. Faceți dreapta pe acest drum și coborâți spre locul de start, satul Panaci.

DETALII

Lungime: 33.2 km
Dificultate: Medie
Tip traseu: Cicloturism

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE