Poteca tematică Lumea tinovului sub lupă

DESCRIERE

Poteca tematică Lumea tinovului sub lupă este situată în Rezervația Naturală Tinovul Șaru Dornei, județul Suceava, în imediata apropiere a Centrului de vizitare al Parcului Național Călimani.

Poteca tematică face parte din experiența oferită de Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani. Dacă tot sunteți aici, nu ratați expoziția din interiorul centrului și curtea acestuia.

Poteca tematică Lumea tinovului sub lupă aduce o nouă perspectivă asupra unui tinov. Tot în destinația de ecoturism Țara Dornelor mai poți vizita Poteca tematică din Tinovul Mare – Poiana Stampei, însă experiența din Șaru Dornei este deosebită. Am dorit să scoatem în evidență micile lucruri care de obicei ne scapă vederii, iar multe lucruri interesante se petrec la nivel microscopic.

Oare ce sunt mușuroaiele acoperite cu mușchi și ce se întâmplă în ele? Cum de este atâta „chimie” vindecătoare în micile fructe de merișor și afin? Cum a înzestrat Natura micuțele semințe de pin cu o putere așa de mare de răspândire a vieții? Care este secretul firavelor flori de bumbăcăriță de rezistă într-un sol atât de acid și îmbibat mereu de apă?

Vei afla toate acestea și altele prin parcurgerea unui scurt itinerar de cel mult o oră. Te rugăm să rămâi pe poteca de lemn atât pentru siguranța ta (căci unele zone sunt mai mlăștinoase, altele mai uscate), cât și pentru a proteja tot ceea ce te înconjoară.

 

DETALII TRASEU

Lungime: 1,5 km
Dificultate: ușor
Tip traseu: tematic
Punct de pornire: parcarea Centrului de vizitare al Parcului Național Călimani

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ȚARA DORNELOR

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Dornelor.

TRASEE SIMILARE