România, pe harta de vacanță a englezilor pentru al cincilea an

 

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie,  Asociația de Ecoturism a României (AER) a participat pentru al cincilea an consecutiv la târgul de turism Destinations,  organizat în Londra.

Vizitator englez al standului AER: „Iubesc România atât de mult încât o am tatuată pe inimă.” 

Destinations este un târg devenit deja tradiție în capitala Regatului Unit, care se adresează consumatorilor finali. Deși profilul târgului este unul generalist, în cadrul acestuia se găsește o bogată ofertă de experiențe în natură și de turism activ sau cultură rurală. Transilvania a fost pe buzele majorității vizitatorilor, aceștia fiind  interesați în mod special de cultura rurală, drumeții ușoare, observare de animale și cicloturism. Din păcate alte zone turistice nu prea sunt cunoscute de piața britanică, asta și din cauza performanțelor foarte slabe pe care România le are în promovarea pe plan internațional.

Profilul vizitatorilor se potrivește foarte bine cu oferta membrilor AER și a destinațiilor de ecoturism, iar interesul englezilor crește de la un an la altul pentru România ca destinație de vacanță. Proporția a fost relativ echilibrată între cei care doreau să călătorească pe cont propriu și cei care doreau un program cu ghid.

„Vizitatorii au fost în mare parte pe target-ul nostru, 40-65 de ani, activi, mulți deja știau de Transilvania. M-am bucurat să văd și mai tineri în weekend, deși nu mă așteptam. Sunt interesați de observarea naturii, de călărie și trekking, să stea la localnici și să încerce produse nișate, fără să am impresia că își doreau ceva anume, dar cu  siguranță nu își doreau o vacanță clasică. Nu iau orice fel de materiale, nu vor materiale de promovare individuale (cazări), s-a și văzut că nu prea au luat din acelea. Mai degrabă materiale complete cu idei de activități și sugestii de cazare și contacte.”, povestește colega noastră Cristina Iliescu prezentă la târg din partea destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

GALERIE FOTO

Pe lângă standul Discover Eco-Romania al AER, din partea României a mai fost un complex turistic de lângă Cluj, Wonderland Cluj Resort. Din păcate România nu a fost promovată printr-un stand național, deși piața engleză este dornică de informații despre țara noastră. Pentru că feedback-ul vizitatorilor a fost unul neașteptat de bun, vom fi prezenți și la următoarele ediții.

Participarea cu stand propriu la aceste târguri este posibilă datorită sprijinului financiar oferit de Fundația pentru Parteneriat și Romanian-American Foundation în cadrul programului de dezvoltare al destinațiilor de ecoturism.

AER are misiunea de a promova și dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii și a veni în sprijinul comunităților locale din zonele cu valoare naturală. În acest fel, AER contribuie la creșterea calității serviciilor legate de ecoturism și promovează natura ca element esențial al imaginii turistice a României. 

DISTRIBUIE

ULTIMELE ARTICOLE