Ţara Haţegului – Retezat

01

Găsește urmele singurilor dinozauri pitici din lume.

02

Pătrunde tainele sculptate ale vestigiilor antice și medievale de la Sarmisegetusa.

03

Surprinde frumusețea Retezatului, muntele fermecat cu ochi albaștri.

DESCRIERE

Țara de dinaintea timpurilor

O călătorie în Țara Hațegului – Retezat este o călătorie în timp. Vei descoperi lumi dispărute, vei sta față în față cu dinozauri în mărime naturală, vei explora vulcani și urme ale unei mări dispărute. Venind în vremuri mai recente, vei vedea peisaje montane, lacuri și plante carnivore, toate rămase din era glaciară, de acum 10.000 de ani. Apoi te vei bucura de urmele lăsate de romani în antichitate, la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, și de primele lăcașuri ale creștinismului – Biserica Densuș.

Acum 70 de milioane de ani, Țara Hațegului a fost o insulă tropicală cu vulcani și dinozauri unici în lume! Astăzi, poți descoperi secretele dinozaurilor din Cretacic, explora mări dispărute și experimenta erupții vulcanice! Aventura începe în orașul Hațeg, unde vizitezi Casa Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului. Apoi, în satul Densuș, descoperi Casa Vulcanilor, iar pe Valea Dinozaurilor, la Sânpetru, explorezi Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor.

GALERIE FOTO

VIDEO

Există zone spectaculoase în România care merită descoperite! Vizitându-le, te fac să te simți bine în natură, te introduc în natura locului, plină de vitalitate, îți oferă servicii și produse locale de bună calitate și fac ca vacanța ta să devină o mică „investiție” într-o economie locală care începe să funcționeze integrând conservarea naturii și cultura locală în ecuația economică prin ecoturism.

ARTICOLE DIN ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

CAZARE

ACTIVITĂȚI

EVENIMENTE

TRASEE

DESTINAȚII SIMILARE