Traseul Mișidului

DESCRIERE

Traseu: Șuncuiuș – pârâul Mișid – Șuncuiuș

Traseul Mișidului este scurt si spectaculos. Traversează firul apei prin valea de la care preia și numele și oferă prilej de revigorare în apa rece. Este în mare parte umbrit iar terenul acoperit de rădăcini, piatră și frunze, e o încântare pentru nivelul oricărui alergător. Pe acest traseu se poate admira peisajul în timp ce mintea și sufletul se reculeg.

Se pornește din centrul satului Șuncuiuș, de la stâlpul indicator, pe asfalt, zonă de plat. Se virează prima la dreapta și se continuă pe drumul de asfalt care devine urcare. La finalul acestuia, se face dreapta, pe o potecă de pământ presărată cu stâncă, apoi se coboară până la primul pod suspendat. După traversare pe celălalt mal, se continuă pe partea dreaptă a văii. Urmează cinci traversări stânga-dreapta, pe parcursul a 4-5 km, fără diferență de nivel. Întoarcerea în satul Șuncuiuș culminează cu o urcare susținută prin pădure unde se acumulează toată diferența de nivel semnificativă – 360 m+. Coborârea la punctul de pornire se face tot pe asfalt.

DETALII

Distanța: 10 km
Diferența de nivel pozitivă (urcare): 390 m+
Timp maxim de parcurgere estimat (în alergare ușoară combinată cu drumeție): 3 ore
Marcaj: silueta unui alergător, colorat în verde
Grad de dificultate: ușor spre mediu (caracter tehnic prin prezența stâncilor, urcărilor și coborârilor acoperite de frunze uscate și rădăcini).
Recomandări: încăltăminte de alergare cu profil tehnic, apă cel puțin 1 l indiferent de temperatură, mâncare, îmbrăcăminte adecvată anotimpului și specificului alergării de tip potecă; zâmbetul pe buze.
Observații: apa din pârâu nu este potabilă.

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

PĂDUREA CRAIULUI

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Pădurea Craiului.

TRASEE SIMILARE