Circuitul Pricopanului

DESCRIERE

Rută Circuit Pricopanului: Greci – Dealul Îmbulzita – Jijila – Măcin – Greci

Din centrul satului Greci porniți spre zona muntoasă, iar apoi faceți ușor stânga pe Strada Dumbrava (este singura intersecție în Y cu două drumuri aparent la fel de importante; intersecția este foarte largă).

De aici mergeți tot înainte, treceți de carieră și virați la stânga pe drumul pietruit și foarte bine evidențiat care se îndreaptă acum spre baza Culmii Pricopanului. Începeți să urcați ușor și faceți dreapta pe drumul pietruit, iar la intersecția următoare mergeți tot înainte, lăsănd astfel drumul de piatră în stânga, acesta urcând peste culme și coboară iarași în sat. Continuați înainte pe drumul mai puțin folosit, însă bine evidențiat, până ajungeți în culme.

Aici, după ce treceți de un început de fostă carieră, drumul se continuă cu un drumeag de pământ și începeți să coborâți ușor, având grijă să faceți stânga pe un drum înierbat chiar înainte de pădure. Acesta ocolește pădurea și, după un scurt urcuș, începe o coborâre lungă și frumoasă până în vale unde ajungem la o stână de vaci. Mergem aproximativ 100 de metri pe vale, apoi faceți stânga și începeți să urcați abrupt pe malul celălalt, drumul transformându-se imediat într-un drum de pământ foarte bine evidențiat. Urmați acest drum indiferent de intersecții până în Jijila unde, după ce ieșiți în drumul național, faceți stânga spre Măcin.

La intersecția principală din Măcin faceți stânga (direcția Constanța), iar când ajungeți în dreptul benzinăriei Lukoil (este și un panou publicitar cu Vinuri de Măcin) virați la stânga. Puteți să vă opriți pentru o degustare la Crama Dobrogeană a celor de la Alcovin Măcin, unde se produc vinurile de Măcin. Dacă nu beți prea mult, puteți continua tot înainte, intrând foarte curând pe un alt drum agricol care, nu după mult timp, virează brusc la dreapta și iese în drumul ce duce la carieră sau la Mănăstirea Fântâna de Leac. Mergeți pe acest drum până ajungeți la baza Culmii Pricopanului și faceți dreapta pe un drum de pământ ce merge mai mult pe curbă de nivel până în satul Greci. Cu puțin timp înainte de sat întâlnim un drum pietruit pe care îl urmăm până în sat.

Pentru o mai uşoară orientare în teren vă recomandăm să folosiţi harta „Munţii Măcinului”, disponibilă în numeroase locaţii din destinaţie şi pe website-ul www.zenithmaps.com.

DETALII

Lungime: 39 km
Dificultate: Mediu
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

TRASEE SIMILARE