Circuit Cicloturism Valea Fagilor

DESCRIERE

Rută Circuit Cicloturism Valea Fagilor: Greci – Fundul Plopilor – Nifon – DJ Nifon-Luncavița – Valea Fagilor – Greci

Din satul Greci se pornește în direcția sud-est către locul numit Fundul Plopilor unde veți întâlni marcajul turistic punct roșu, precum și semnul pentru trasee de cicloturism „C” albastru. Intrați în pădure, virați la stânga la prima intersecție și continuați să urcați până ajungeți la un loc de popas aflat într-o mică poiană pe partea dreapta. Țineți drumul din dreapta ce o ia în direcția est. Direcția vă va fi confirmată de prezența marcajului cicloturistic, acesta indicându-vă calea bună până la intrarea în satul Nifon.

Coborăți prin sat până ajungeți la prima intersecția cu un drum asfaltat, virați la dreapta, iar apoi stânga la intersecția cu drumul județean ce merge spre Luncavița. Mergeți pe drumul județean aproximativ 10 km până ajungeți la intersecția cu Valea Fagilor, drum forestier pe partea stângă prevăzut cu o barieră. De aici începe și marcajul turistic triunghi albastru ce merge pe Vârful Țuțuiatu.

Mergeți pe acest drum de-a lungul văii, treceți de locul de campare aflat pe partea stângă, lăsați și marcajul turistic ce traversează valea spre Țuțuiatu și apoi apucați pe primul drum la dreapta ce începe să urce pe versantul din dreapta, de fapt versantul stâng al văii din punct de vedere tehnic (tot timpul  trebuie să urmați drumul cel mai umblat și vizibil). Traseul urcă continuu, făcând mici serpentine; sus veți reîntâlni marcajul cicloturistic „C” albastru apărut parcă de nicăieri. Acesta vă va conduce până la ieșirea din pădure, deasupra satului Greci.

Pe traseu veți mai întâlni diverse intesecții, însă tot timpul trebuie să urmați direcția vest sau nord-vest. După ce ieșiți din pădure virați la stânga și coborăți printre ogoare, apoi pe lângă carieră, până în sat.

Pentru o mai uşoară orientare în teren vă recomandăm să folosiţi harta „Munţii Măcinului”, disponibilă în numeroase locaţii din destinaţie şi pe site-urile https://www.eco-romania.ro/magazin/ şi www.zenithmaps.com.

DETALII

Lungime: 43 km
Dificultate: Mediu
Tip traseu: Cicloturism

LOCALIZARE

TRASEE SIMILARE