Cicloturism de lungă distanță

Cicloturism de lunga distanta

DESCRIERE

Traseu cicloturism: ruta spre Dunăre prin Parcurile Naţionale Semenic, Cheile Caraşului, Cheile Nerei, Beuşniţa şi Parcul Natural Porţile de Fier

Dacă ești fan cicloturism de lungă distanță, atunci avem propunerea perfectă: un traseu de 5 zile ce merge pe drumuri locale și poteci montane. Ocazional vei ajunge în zone locuite sau sate răzlețe, dar întotdeauna vei fi înconjurat de natură. Vei străbate o salbă de 3 parcuri naționale și naturale, vei traversa zone izolate și vei avea ocazia să interacționezi cu oamenii locului, un mozaic cultural uluitor: români, cehi, sârbi, croați și germani.

Traseul trece prin zone puternic industrializate în secolul al XIX-lea, dar a căror glorie a apus demult, urmează drumuri forestiere și traversează păduri dese, în care fauna își găsește adăpost. Satele aproape părăsite cocoțate pe culmile munților de deasupra Dunării, încă sunt locuite de câțiva cehi veniți din Boemia în jur de 1830. Mai jos, pe malul marelui fluviu vei vedea cel mai mare defileu din Europa și zona spectaculoasă a Cazanelor.

DETALII

Data: 01 aprilie – 30 noiembrie
Lungime: 232 km
Dificultate: dificil
Tip traseu: Cicloturism

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

TRASEE SIMILARE