Hanu lu’ Cobala

DESCRIERE

Impresionaţi de frumuseţea acestor locuri, de aerul curat şi ozonat de munte, proprietarii au hotărât în anul 2012 să construiască agropensiunea „Hanu’ Lu’ Cobâlă” pe partea dreaptă a Râuşorului, afluent al Cosăului, la cota 900.

Construcția din lemn, cu elemente specifice arhitecturii tradiționale maramureșene, camerele decorate în still tradițional, bucatele servite în restaurantul propriu, folosind ingrediente locale, precum și ospitalitatea maramureșeană sunt tot atâtea motive pentru a poposi la han, pentru a vă petrece aici un week-end sau un concediu întreg, într-o oază de liniște și un decor montan care asigură o priveliște superbă.

Situarea în Pasul Neteda, la o distanță de doar 7km de pârtiile deski din Cavic, determină ca pensiunea  să fie o bună opțiune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Tot din apropierea pensiunii puteți porni în explorarea împrejurimilor, iar iubitorii de drumeții montane vor găsi în destinația de ecoturism Eco Maramureș o mulțime de trasee montane și trasee de cicloturism  marcate. Satele din zonă, adevărate muzee în aer liber, cu  arhitectura tradițională, cu celebrele porți maramureșene și bisericile din lemn, cu tradițiile și obiceiurile locului păstrate cu sfințenie, se constituie în veritabile atracții turistice care merită explorate la pas.

“Hanu’ Lu’ Cobâlă” vă propune la restaurantul propriu, cu o capacitate de 80 locuri, alături de o terasă cu 40 locuri, mâncare tradițională din bucătăria maramureșeană.

Păstrăvăria, cu bazine cu ape limpezi de munte, este o garanție în plus că în restaurant veți găsi mereu pește proaspăt, gătit după tradiția locului, alături de o mămăliguță aburindă. Hribele, cele mai delicioase ciuperci de pădure, care cresc din abundență în pădurile din jur, sunt o altă delicatesă de care vă puteți bucura la Hanu` Lu` Cobâlă.

CONTACT

Adresa: sat Budești, numărul 266i, județ Maramureș
Telefon: +40 749 859 611/ +40 742 497 049
Email: hanulucobala@gmail.com
Website: www.hanulucobala.ro

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ECO MARAMUREȘ

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Eco Maramureș.

CAZĂRI SIMILARE