Casa Maramureșeană Larisa

DESCRIERE

Pensiunea este așezată într-o zonă linistită a satului Breb și a fost construită din lemn în anul 2018 de către proprietar, un tânăr meșter în arta lemnului. Pensiunea oferă o frumoasă panoramă asupra muntelui Gutâi și a Crestei Cocoșului, cu o terasă generoasă, unde puteți servi masa și vă puteți bucura de aerul curat și priveliștea frumoasă.

Interiorul este decorat în  stil tradițional maramureșean, iar pentru a intra mai bine în atmosfera locului puteți proba costumele populare puse la dispoziție de către gazde, pentru fotografii numai bune de împărtășit cu prietenii. Activități specifice satului maramureșean vă așteaptă, astfel puteți să vă încercați puterile la cosit sau la strânsul fânului, vă asigurăm că clăditul unei clăi de fân e o activitate care vă va face plăcereși vă va umple de energie, introducându-vă în atmosfera locului!

Atracțiile locale din  satul Breb vi se vor dezvălui la fiecare pas, la o plimbare pe ulițele satului: porți și case din lemn, biserica veche a satului, mesterii populari din zonă, iar dacă doriți să aveți o viziune de ansamblu asupra Brebului, iar Masivul Gutâi să vi se dezvăluie în toată splendoarea lui, sunteți invitați la o drumeție ușoară în jurul satului, pe traseul marcat ce pornește din dreptul bisericii noi. Pașii vă vor fi purtați pe cărări ce se rostogolesc în sus și în jos, prin fânețe pline cu flori și plante medicinale, prin livezi și crânguri, veți putea interacționa cu localnicii aflați la muncă , pentru a afla detalii de azi și de ieri despre viața în Maramureș.

Obiectivele turistice din destinația de ecoturism Eco Maramureș sunt ușor accesibile. Astfel, puteți vizita bisericile de lemn din Budesti și Desești, ambele monumente UNESCO, satul Sârbi unde puteți descoperi tradiții și metode de lucru ale localnicilor pe care le mai vedeți doar la Muzeele Satului sau puteți porni în drumeție spre Creasta Cocoșului și Vârful Gutâi. Zona poate fi explorată și din șaua bicicletei, în destinația de ecoturism Eco Maramureș existând 164 km de trasee marcate pentru cicloturism. Puteți ajunge ușor și la obiective turistice din zona mai mare a Maramureșului istoric: orașul Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, Cimitirul Vesel, Mocănița din Viseu de Sus.

CONTACT

Adresa: sat Breb, numărul 145, comuna Ocna Șugatag, județ Maramureș
Telefon: +40 761 268 446
Email: ileanabud88@yahoo.com

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

ECO MARAMUREȘ

Descoperă mai multe activități, trasee și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Eco Maramureș.

CAZĂRI SIMILARE