Festivalul Tuberozelor

DESCRIERE

Sărbătoarea Tuberozelor se desfășoară în curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag. Atestată în anul 1446, Biserica Evanghelică a fost închisă după plecarea masivă a sașilor din zonă, și este reintrodusă în circuitul turistic special pentru acest eveniment. Sărbătoarea Tuberozelor dezvăluie turiștilor cele 30 de gospodării în care sătenii cultivă tuberoze doar o dată pe an, în cadrul acestor două zile din luna august.

La acest eveniment poți să cunoști prima comunitate săsească de cultivatori de tuberoze din România, care le-a adus și cultivat încă din Evul Mediul în comuna Hoghilag (sau Halvelagen), situată la doar 16 kilometri de Sighișoara.

Tuberozele sau chiparoasele fac câte o floare o dată la trei ani și reprezintă un simbol al senzualității, iar esența de tuberoze este folosită în industria parfumeriei și cea cosmetică pentru proprietățile antifungice, antimicrobiene și regeneratoare.

Printre experiențele de care te poți bucura la acest eveniment se numără tururi ghidate prin grădinile localnicilor, ateliere de parfumerie, de gătit cu flori, împletituri florale și bijuterii florale, dar și experiențe muzicale și multe activități pentru copii. Nu vor lipsi degustările de vin și preparate tradiționale gătite cu flori  și plimbările printre standurile artizanale și cu produse tradiționale.

DETALII

Adresa: Hoghilag, judeţul Sibiu
Website: www.facebook.com/Noaptea-Tuberozelor
Organizator: Primaria Hoghilag
Data: 1-2 august
Tip Eveniment: Eveniment cultural

LOCALIZARE

COLINELE TRANSILVANIEI

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei.

EVENIMENTE SIMILARE