Târgul de la Vama Sării

DESCRIERE

Târgul de la Vama Sării este un festival cu tradiție istorică, care își leagă originea de plutăritul de pe Crișul Repede. Numele festivalului de la Vadu Crișului are origini străvechi, încă din secolele XIII-XV, când în defileu se vămuia sarea extrasă din ocnele Transilvaniei, transportată către Câmpia Panonică. În fiecare an este reprodus drumul sării de pe vremea când, la punctul vamal dintre Transilvania și Pașalâcul otoman de la Oradea, vameșii rețineau o parte din sarea adusă de cărăuși în căruțe sau de plutași pe Criș. În imediata apropiere a comunei Vadu Crișului mai pot fi văzute încă ruinele turnului de supraveghere.

Evenimentul este o chermeză populară cu bâlci, spectacole folclorice, concerte de muzică ușoară, concursuri de gătit și multe alte surprize pregătite de organizatori an de an.

De peste 50 de ani, sute de localnici, dar și turiști din țară și străinătate iubitori de tradiții bihorene, se adună la Vadu Crișului.

DETALII

Adresa: sat Vadu Crișului, jud. Bihor, pe terenul de fotbal aflat la ieșirea Crișului Repede din defileul ce îi poartă numele.
Website: www.primaria-vaducrisului.ro
Organizator: Primăria Comunei Vadu Crișului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor
Data: 01 – 02 iunie
Tip Eveniment: Eveniment cultural

LOCALIZARE

PĂDUREA CRAIULUI

Descoperă mai multe activități, trasee și pensiuni recomandate în destinația de ecoturism Pădurea Craiului.

EVENIMENTE SIMILARE