Rafting ușor pe Crișul Repede

DESCRIERE

Rafting-ul ușor pe Crișul Repede este una din activitățile adorate de persoanele iubitoare de sporturi nautice în destinația de ecoturism Pădurea Craiului. Crișul Repede este unul dintre râurile unde se organizează rafting de cel mai mult timp în România. Datorită traseului destul de ușor, aceasta este o activitate populară atât pentru familii cu copii, cât și pentru cei ce iubesc adrenalina. Se poate parcurge atât cu bărci mici și mari. Bărcile mari cu o capacitate de 4-8 persoane, denumite și rafturi sunt bărcile gonflabile foarte stabile, concepute pentru coborâri pe apele repezi. Pentru cei antrenați, turele se pot face și cu bărcile numite trekkuri (canoe pe ape repezi).

Caracteristicile râului:
Crișul Repede (ung. Sebes-Körös) este un râu ce izvorăște în nord-estul Munților Apuseni (Munții Gilăului), traversează depresiunea Huedin, trecătoarea Ciucea, depresiunea Vad – Borod, Dealurile de Vest, Câmpia de Vest, străbate orașele Huedin și Ciucea din județul Cluj, Aleșd și Oradea din județul Bihor și se varsă în Tisa pe teritoriul Ungariei. În cursul superior al acestuia parcurge un sector de defileu cu o alternanță de sectoare înguste și secțiuni mai largi între localitățile Bucea și Vadu Crișului (Munții Plopiș și Pădurea Craiului).

Mai putem organiza în zonă: ture de bicicletă, activități cum ar fi tir cu arcul, rapel, tiroliană, speologie sau trekking.

ALTE TURURI OFERITE DE OUTDOOR EXPERIENCE

DETALII

Website: www.outdoorexperience.ro
Activitate organizată de: Outdoor Experience
Despre organizator: Outdoor Experience este o echipă, care te duce la rafting, caiac pe ape repezi, canoe, canioning, mountain biking, drumeții, adică tot ce se poate face din pasiune în natură și mai ales dintr-o perspectivă unică.
Data: 01 aprilie – 31 octombrie

GALERIE FOTO

LOCALIZARE

PĂDUREA CRAIULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Pădurea Craiului.

ALTE ACTIVITĂȚI DIN PĂDUREA CRAIULUI