CONFERINȚA

Relansarea turismului românesc pe coordonate de sustenabilitate

16-17 FEBRUARIE

Despre conferință

Asociația de Ecoturism din România, împreună cu Federația Industriei Hoteliere din România și grupul de experți internaționali în turism și sustenabilitate Ecotrans, au plăcerea de a vă invita la Conferința on-line Relansarea turismului românesc pe coordonate de sustenabilitate (16-17 februarie 2021).

Acest eveniment pune dezvoltarea turismului românesc în coordonate europene, desprinzându-ne de abordarea învechită centrată pe infrastructură (construieste și clientii vor veni), introducând cei trei piloni ai politicii europene actuale: reziliență, sustenabilitate și digitalizare. Conferința lansează în spațiul public mesajul că începând cu 2021 sustenabilitatea poate relansa turismul românesc:

  • printr-o regândire a fondurilor pentru relansare economică (PNRR) și
  • printr-un management mult mai responsabil și performant al destinațiilor și produselor turistice din România.

Prima zi a conferinței este dedicată setului de instrumente financiare și politici publice existente la nivel european și încă în discuție la nivel național pentru relansarea turismului cu componente de sustenabilitate. Totodată, aceste politici publice trebuie susținute de instrumente concrete de implementare a conceptelor de sustenabilitate prin sisteme de evaluare și certficare a calității în ecoturism și turism durabil pentru a evita doar o abordare de green-washing.

A doua zi a conferinței ne dezvălue progresele remarcabile existente deja în turismul românesc la nivelul destinațiilor de ecoturism, al celor urbane și al tur-operatorilor sau unităților de cazare. Exemplele concrete ne vor arăta cum pe lângă o excelentă calitate turistică și responsabilitate socială și de mediu, sustenabilitatea aduce un plus de reziliență chiar și în fața crizei sanitare generată de Covid-19.

Programul conferinței

Programul conferinței este structurat pe două zile, în intervalul 10.00 – 14.00. În prima zi vor fi abordate instrumentele financiare și politicile publice la nivel european și o discuție privind relansarea turismului intern pe coordonate de sustenabilitate, iar a doua zi include exemple de bune practici din România.

Muzeul satului hațegan – Peșteana

KEYNOTE SPEAKERI:

Thierry BRETON

Comisar european pentru piața internă

Dacian CIOLOȘ

Europarlamentar

Marie AUDREN

Director General HOTREC

László Borbély

Consilier de Stat coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului

Albert SALMAN

Președinte Green Destinations

Alin CHIPĂILĂ

Președintele Alianței pentru Turism și al Asociației Județene de Turism Sibiu

Herbert HAMELE

Președinte Ecotrans

Andrei BLUMER

Președinte al Asociației de Ecoturism din România

Rezervă-ți locul ONLINE!

Conferința va avea loc pe platforma ZOOM și este necesară înscrierea pentru fiecare zi în parte pentru a primi link-urile aferente. Aceste link-uri sunt personalizate și nu permit unei alte persoane să participe la conferință dacă nu s-a înscris.

Organizatorii evenimentului

Eveniment sprijinit de

DISTRIBUIE

CONTACTEAZĂ-NE

Suntem aici pentru a răspunde la toate întrebările tale despre conferință și vom fi bucuroși să auzim și propunerile tale.

Nume (obligatoriu) *
Fill out this field
Adresa de email (obligatoriu) *
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Mesaj
Fill out this field
Termeni și condiții *
You need to agree with the terms to proceed
20 - 14 = ?
Enter the equation result to proceed