Noroc România – tură de mountainbike – cinci zile de mountain bike prin peisajele extraordinare ale Pietrei Craiului și ale satelor din jur. Cu popasuri pentru a admira natura, a gusta din bucatele tradiționale și a descoperi câte ceva din cultura locală din destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului. Turul este de dificultate medie.

Ziua 1: Transfer de la aeroport la o pensiune eco-certificată din Zărnești.

Ziua 2: 40 km, 800 m diferență pozitivă de nivel, cel mai înalt punct al zilei: 1100m. Vom pedala printr-un sat pitoresc de munte și vom admira de la înălțime peisajele impresionante ale Pietrei Craiului. Ziua se încheie cu o coborâre abruptă, urmată de o binemeritată cină tradițională.

Ziua 3: 35 km, 800 m diferență pozitivă de nivel. Astăzi vom vizita Parcul Național Piatra Craiului și vom pedala prin Prăpăstiile Zărneștilor. Peisajul devine tot mai spectaculos pe măsură ce ne facem drum prin pășunea alpină și prin frumoasele sate tradiționale de munte.

Ziua 4: 45 km, 1100 m diferență pozitivă de nivel. Vom explora sudul Țării Branului, pedalând prin peisajul pitoresc al satelor de munte cunoscute pentru brânzeturile delicioase care se fac aici. Înainte de a ajunge la cazarea din seara aceasta, ne așteaptă o coborâre tehnică pe o potecă îngustă.

Ziua 5: 40 km, 850 m diferență pozitivă de nivel. În prima parte a zilei ne vom despărți pentru scurt timp de biciclete pentru a vizita faimosul Castel Bran și muzeul satului brănean în aer liber. După picnicul de prânz, vom urca într-un sat de la poalele munților Bucegi, apoi vom coborî din nou pentru a vizita Cetatea Râșnov.

Ziua 6: 35 km, 700 m diferență pozitivă de nivel. Urcăm prin pădure spre o pajiște alpină de la poalele Masivului Postăvaru și mai departe până în Poiana Brașov. De aici putem lua telecabina pentru a ajunge la 1800 m, cel mai înalt punct din zonă, unde ne putem bucura de un picnic cu o priveliște extraordinară în preajma Cabanei Postăvaru. Ultima coborâre este una lungă și tehnică printre brazii umbroși, ce ne va aduce în cetatea Brașovului.

Ziua 7: Transfer la aeroport din Brașov.

Pentru mai multe informații legate de aceste ture cu bicicleta alături de un ghid specializat în Piatra Craiului, accesați website-ul organizatorilor.