Drumeție în Piatra Craiului … o experiența de neuitat de 2 zile pe creste

Programul include drumeție de două zile în Parcul Național Piatra Craiului și în special în satele montane de la poalele masivului calcaros, cu posibilitatea urcării pe cel mai înalt vârf în companie unui ghid montan licențiat.

Durata medie a drumeției în fiecare zi va fi între 5 și 8 ore, și va include traversarea Prăpăstiilor Zărneștiului și a două sate de munte extrem de pitorești, Măgura și Peștera, vizitarea unei stâne tradiționale și posibilitatea urcării pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului dacă ne vor permite condițiile meteo. Cazarea se va face la una din pensiunile din zonă, iar mesele vor conține preparate tradiționale.

Mărimea grupului este de maxim 8 persoane și trebuie să aveți o bună condiție fizică pentru a participa în cadrul acestui program. De asemenea, veți avea nevoie de echipament de munte: bocanci, rucsac, haine impermeabile, lanternă, pălărie, cremă de protecție solară.

Pentru mai multe detalii și pentru a contacta organizatorul click aici.

 

Parcul Naţional Piatra Craiului face parte din categoria parcurilor naţionale, ce au drept scop protecţia şi conservarea unor eşantioane de ecosisteme reprezentative pentru spaţiul biogeografic naţional, cuprinzând elemente naturale cu valoare deosebită sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic sau de altă natură, oferind posibilitatea vizitării în scopuri ştiinţifice, educative, recreative şi turistice. Parcul Naţional Piatra Craiului include Creasta Pietrei Craiului şi se întinde pe raza judeţelor Braşov şi Argeş incluzând suprafeţe aparţinând localităţilor: Zărneşti, Moieciu, Bran, Rucăr şi Dâmbovicioara. Suprafaţa totală a parcului este de 14.773 ha.

Prăpăstiile Zărneştiului, localizate în partea de N-E a masivului, sunt accesibile din oraşul Zărneşti pe drumul forestier de lângă cabana Gura Râului. Cheile au o lungime de aproximativ 3,5 km, iar pereţii abrupţi ce străjuiesc valea au înălţimi cuprinse între 100 şi 200 m, fiind foarte atractivi pentru practicarea alpinismului.