Drumeție în Bucegi și Piatra Craiului – vom fi împreună 6 zile, timp în care vom „drumeți” pe doi dintre cei mai importanți munți ai României: Bucegi și Piatra Craiului. Cazarea se va face în cabane de munte și în pensiuni turistice rurale.

Ziua 1: Punct de întâlnire: Bușteni. Cină și cazare.

Ziua 2: Mic dejun. Transport cu cabina Cabana Babele. Începe tura: Cabana Babele – Vf. Omu – Valea Gaura – Bran. Prânz la pachet. Durata: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, priveliști de vis pe tot timpul zilei, diferența de altitudine: 1.700 m. Cazare și cina la o pensiune în Bran.

Ziua 3: Mic dejun. Azi drumețim în Parcul Național Piatra Craiului. În prima parte a zilei vom trece printr-unul din cele mai frumoase și autentice sate de munte, Măgura. Prânz la pachet. În a doua parte a zilei vom urca la Cabana Curmătura (1470 m). Cazare la priciuri, toaleta afară. Durată: 7-8 ore; tură lungă, efort mediu, urcare/coborâre: 800 m/200 m.

Ziua 4: Mic dejun. Azi vom urca pe creasta principală a muntelui Piatra Craiului (aprox. 2100 m). Durată: 6-7 ore; efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 600 m/700 m. Prânz la pachet. Cazare și cină la Cabana Curmătura. Foc de tabară.

Ziua 5: Mic dejun. Acum e acum: vom parcurge o mare parte din creasta principală, până la cel mai înalt punct al masivului Piatra Craiului – Vf. La Om sau Piscul Baciului (2238 m). Prânz la pachet. De aici coborâm pe traseul numit „La Lanțuri”, Westwand sau drumul lui Deubel (profesor de liceu la Brașov, pasionat turist ardelean din secolul al XlX-lea). Acest traseu reprezinta un adevarat „test” pentru toți drumeții porniți să urce pe Piatra Craiului. Durată: 8-9 ore, efort mediu spre greu, urcare/coborâre: 700 m/1.300 m. Cazare și cină la Cabana Plaiul Foii (859 m).

Ziua 6: Mic dejun. Transfer la Brașov. În drumul nostru facem o scurtă oprire la Castelul Bran. Cazare și cină în Brașov. Seara: tur de oraș pe jos.

Ziua 7: Mic dejun. Transfer la Bușteni.

Detalii legate de tură:
– perioada optimă: Iulie – Octombrie.
– număr minim de participanți 1, număr maxim de participanți 10.
– mijlocul de transport va fi ales în funcție de numărul de persoane.
– tura de munte necesită o condiție fizică și psihică bună, cu rezistență la efort minim pe o perioadă lungă de timp.
– cazarea se face în cabane și pensiuni turistice rurale.
– prețul final diferă în funcție de numărul de participanți; pentru mai multe detalii, contactați-ne.

Prețul include: transport, cazare, pensiune completă, serviciile unui ghid montan calificat.

Rezervă-ți o experiență unică în compania unui ghid turistic autorizat în destinația de ecoturism Zărnești-Piatra Craiului!