Munții și pădurile Neamțului

DESCRIERE

Cu multe zone sălbatice, munții și pădurile Neamțului sunt desprinse parcă dintr-un tărâm de poveste și poți să le descoperi alături de ghizii specializați în timpul tău liber!

Programul propus de organizator
Programul propus de organizator

Ziua 1. Sosire la Lacu Roșu și cazare la pensiune. Plimbare spre una dintre pietrele din zonă, mici masive calcaroase cu puncte de belvedere spre peisajul complex al Cheilor Bicazului, adevărate lumi pierdute colonizate de păduri seculare.

Ziua 2. MTB în Parcul Național Haşmaş – 35 km, 700 m pozitiv. Bazinul superior al Bicazului este cunoscut pentru habitatele antropice dezvoltate pe versanții și culmile Carpaților. Peisajele spectaculoase, rezultat al îmbinării unei culturi montane viguroase și a naturii sălbatice sunt și un imens loc de joacă pentru activitățile outdoor.

Ziua 3. Escaladă Cheile Şugăului. Faleze la umbră sau la soare, pereți de mai multe lungimi și trasee sportive, rute aeriene ușoare pentru începători dornici de înălțime.

Ziua 4. Hiking, 700 m pozitiv, 4-6 ore de mers, spre vârfurile și văile cu aspect de canion ale sistemului carstic denumit generic Cheile Bicazului. Hăşmaşul Mare este punctul culminant la 1797 de metri altitudine, iar itinerarul de acces trece printr-o succesiune de poieni largi ce urcă treptat până pe culmea Munților Curmăturii. Un transfer de 2 ore ne aduce în vecinătatea cetății Neamțului. Cazare la Târpeşti, sat tipic în zona de contact dintre Podișul Moldovenesc și Munții Stânişoarei – păduri de fag și conifere, poieni unde se practică oieritul transhumant și unde găsim zimbri în libertate.

Ziua 5. Târpeşti – Târpeşti, 40 km, 700 m pozitiv. MTB în Parcul Natural Vânători Neamţ, cu acces la mănăstirile Agapia și Văratec – cele mai mari comunități monastice din țară, precum și către arboretele de stejar și mesteacăn cunoscute ca Pădurea de Aramă și Pădurea de Argint.

Ziua 6. Târpeşti – Târpeşti. Escaladă la Sihla, pe blocurile de gresie ce înconjoară schitul Sfânta Teodora. La jumătate de oră de Târpeşti găsim cea mai mare zonă de escaladă bloc din România cu aproximativ 200 de trasee pe bolovani de 3-7 metri înălțime și grade de dificultate variate.

Ziua 7. Târpeşti – transfer.

DETALII

Website: www.exploretravel.net
Activitate organizată de: Explore Romania

Despre organizator: Explore Romania este o agenție tur operatoare fondată în 2003, cu sediile în București și Piatra-Neamț. Organizăm tururi culturale cu caracter activ, pentru grupuri și individual, privilegiind interacțiunea cu oamenii și cu peisajele naturale și culturale. Apelând la produsele și serviciile lor, încercăm să conservăm și să încurajăm dezvoltarea comunităților locale. Ne place sa explorăm cărări neumblate și să arătam oaspeților noștri România neștiută, cu valorile ei discrete, cu natura și cu farmecul ei rural.

Data: 15 martie – 15 noiembrie

LOCALIZARE

ȚINUTUL ZIMBRULUI

Descoperă mai multe trasee, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Ținutul Zimbrului.

ACTIVITĂȚI SIMILARE

Meniu