Casa Vulcanilor este o construcție din pământ care spune povestea Pământului, adaptată la povestea geologica a Tarii Hategului. Este un loc unde puteți afla lucruri interesante despre vulcanii care dominau Insula Hațegului de acum 70 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densus. Construcția este una ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă.

Odata ajunși la Casa Vulcanilor, veți descoperi o lume fascinantă. Veți putea învăța despre formarea pământului, erupția vulcanică, urmele unei mări dispărute, fosile de dinozaur, plante de ieri și de azi și nu în ultimul rand, veți avea parte de experiența dialogului cu natura.

Programele educaţionale reprezintă o experienţă completă de învăţare prin joc şi experiment pentru cei mari şi cei mici, pentru cei care vor să vadă şi să simtă pe propria piele, să străbată cu piciorul, să atingă, să miroasă, să guste şi să trăiască poveştile şi istoria Ţării Haţegului.

Experiența în Casa Vulcanilor poate fi o simplă vizită sau participarea la programe educaționale tematice precum:

  • Dinozaurii și prietenii lor
  • Explorator printre vulcani și dinozauri
  • Vulcanii, Dinozauri și Marea Dispărută

Vizitele și programele se fac doar pe baza de programare! Pentru mai multe informații accesați website-ul organizatorilor.