Memorialul „Ioan Schiau” este o competiţie de schi alpin organizată în memoria alpinistului şi salvamontistului care a pus bazele pârtiei de schi de la Râuşor, Ioan Schiau. Concursul este adresat atât sportivilor amatori, cât şi celor profesionişti, fiind organizat pe patru categorii de vârstă, femei și bărbați.

Ioan Schiau, cel în memoria căruia este organizat concursul de schi, a fost şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, în anii 1980. El a pus bazele pârtiei de schi de la Râuşor, în cea mai liniştită staţiune montană a judeţului Hunedoara. Foştii lui colegi salvamontişti povestesc despre el că a fost un om deosebit şi unul dintre cei mai buni cunoscători ai muntelui.

Organizatorii Memorialului Schiau se aşteaptă ca numărul participanţilor la concurs să depăşească 100, mai ales datorită condiţiilor excelente pentru schi. Competiţia se desfăşoară pentru patru categorii de vârstă, fete şi băieţi. “Înscrierea este gratuită, iar participanţii care se vor clasa pe primele locuri vor fi primi cu diplome şi premii constând în echipament sportiv”, a declarat pentru publicația Adevărul, Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Pentru mai multe informații legate de alte activități pe care le puteți face în zonă, accesați website-ul destinației.