Drumeție de lungă distanță în sălbăticie – o experiență de suflet pentru iubitorii muntelui, zona este excelentă pentru cei mai temerari, cei care vor să iasă din zona de confort și cărora nu le este frică de provocări. Să uiți câteva zile de viața modernă este o provocare mare, însă aici e vorba de mult mai mult!

Pregătește-te pentru patru-cinci zile de drumeție solicitantă, în care vei traversa munții din Retezat până la Defileul Dunării, vei admira peisaje pastorale tipice Carpaților și vei înțelege strânsa legătură a omului cu natura. Cu puțin noroc, noaptea vei putea admira marea de stele ce inundă cerul, iar sunetele insectelor din fânețele de la poalele munților pot deveni unul din cele mai frumoase concerte pe care le-ai auzit vreodată. Rețeaua de trasee este slab dezvoltată, însă o hartă bună cu busolă și un GPS sunt de ajuns să te orientezi.

Traseul se poate parcurge atât vara, cât și iarna, pe schiuri. Îți recomandăm să apelezi la un ghid local pentru a avea o experiență desăvârșită.

Pentru mai multe informații legate de destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat, accesați website-ul.

Descarcă fișa de descriere a traseului.

Descarcă track-ul GPS.