Traseul Biserici Medievale

DESCRIERE

Rută Traseul Biserici Medievale: Sarmizegetusa – Breazova – Peșteana – Densuș – Hățăgel – Totești – Păclișa – Sânpetru – Unciuc – Cârnești – Ostrov – Ostrovu Mic – Clopotiva – Sarmizegetusa

Din centrul comunei Sarmizegetusa pornim în direcția Hațeg. După ce ieșim din sat, intrăm pe primul drum pietruit din stânga ce ne va conduce până în Breazova. Traversăm satul, iar la ieșire, după ce trecem podul peste râu, facem imediat stânga pe o cărare/drum de pământ ce este prevăzut cu o poartă. Trecem de poartă și continuăm pe poteca evidentă ce trece prin câmpurile cultivate sau livezile oamenilor. Nu după mult timp vom intra pe un drum de pământ ce vine din dreapta, iar mai apoi un drum pietruit ce vine tot din dreapta. Tot timpul vom continua să mergem înainte, astfel că în mai puțin de jumătate de oră de la ieșirea din Breazova vom ajunge în Peșteana. Aici putem vizita mai multe obiective culturale (biserica reformată, biserica medievală, Muzeul Satului Hațegan) sau naturale (Tăul fără Fund, o mlaștină unde se poate observa una din puținele specii de plante carnivore din România, roua cerului). Vom continua drumul prin sat până în centrul acestuia iar de acolo vom continua înainte spre Densuș.

Chiar la ieșirea din Peșteana, vom face dreapta, traversăm podul, și începem să urcăm panta mai accentuată din față. Atenție! Indicatoarele rutiere sunt deseori schimbate de localnici și în anumite cazuri nu pot fi de încredere. Este bine să vă orientați după hartă sau după track-ul GPS. Odată ajunși în Densuș, faceți stânga la prima intersecție, iar când ajungeți la primărie faceți dreapta pentru a merge la biserica medievală.

DETALII

Lungime: 40,6 km
Grad de dificultate: ușor
Tip traseu: cicloturism
Timp aproximativ de parcurgere: 5 ore
Distanţă parcursă: 40,6 km
Diferenţa de altitudine: ca. 170 m
Suprafaţă: drum asfaltat, drum betonat, drum pietruit, drum de pământ, potecă

LOCALIZARE

ȚARA HAȚEGULUI-RETEZAT

Descoperă mai multe activități, pensiuni și evenimente recomandate în destinația de ecoturism Țara Hațegului-Retezat.

TRASEE SIMILARE